RockShock

Internetový rockový magazin

Horkýže Slíže zakončili Léto U Bohuslavů ve velkém stylu

11. září 2021, Čelákovice, restaurace U Bohuslavů

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 11. září 2021 se konal v Čelákovicích, v rodinné restauraci U Bohuslavů, poslední koncert v letní sezoně 2021 v rámci akce Léto U Bohuslavů. Restaurace pořádala celé léto koncerty plné zvučných jmen, na letní scéně se během prázdnin vystřídali Tomáš Klus, Bára Poláková, Xindl X, Anna K., David Koller a Pokáč.

Završením těchto koncertů byla slovenská velmi oblíbená kapela HORKÝŽE SLÍŽE, která velmi často navštěvuje Českou republiku a hraje na velkých i menších festivalech s velkým úspěchem. Restaurace U Bohuslavů se nachází na náměstí, v samotném srdci Čelákovic. Zvenku vypadá jako běžná lepší restaurace, při vstupu dovnitř jsme nestačili zírat. Bombastické zázemí, krásné posezení na zahrádce, prostor vymezený pro malé děti, kde nechyběla skluzavka ani domečky na hraní. Musím vyzdvihnout i velmi příjemný a ochotný personál, cítili jsme se tam jako v ráji. Pro hladové návštěvníky byla připravena spousta dobrého jídla – kromě stálé nabídky byl k dispozici na venkovní zahrádce maďarský guláš, kuřecí řízky, halušky s uzeným masem a zelím (ty jsme s fotografem ochutnali, byly báječné, plné uzeného, no jako od maminky) a pro mlsné jazýčky i lívanečky s malinami a zakysanou smetanou. Nápojů byl též dostatek, od domácích limonád přes točené prosecco po tankovou plzeň. Tahle skvělá restaurace získala od Plzeňského Prazdroje i certifikát kvality za splnění nejpřísnějších kritérií péče o čepované pivo.

Návštěvníci restaurace a věrní fanoušci od 18 hodin, kdy byla venkovní zahrádka otevřena, proudili v menších i větších skupinkách na zahrádku, skvěle se bavili, nálada uvnitř byla parádní. A ve 20 hodin vypukla punkrocková jízda. Fanoušci byli natlačení u pódia, na které doslova vlétla kapela z Nitry, Horkýže Slíže, která rozpoutala uragán punkové muziky. S fanoušky se pozdravil frontman kapely Peter Hrivňák zvaný ‘Kuko‘ peckou Silný refrén, která sklidila bouřlivý potlesk. Peter byl nabitý energií, kterou předával posluchačům a ti ji kapele vraceli zpátky. Zkrátka celých 105 minut bylo nabitých parádní hudbou se skvělými texty, namátkou jen vzpomenu na megapecky Malá Žužu, Atomový kryt, Logická hádanka, L & G Song, A ja sprostá… Všichni si koncert naplno užívali, na lidech bylo vidět, že se skvěle baví. Někteří fanoušci tančili pogo, někteří zpívali, zkrátka Horkýže Slíže opět nezklamali. Na závěr se kapela rozloučila hitovkou Maštaľ, na kterou tu spousta fanoušků čekala už od začátku koncertu a kterou lidi zkrátka zbožňují.

Na závěr patří poděkování kapele Horkýže Slíže, a zejména restauraci U Bohuslavů za skvělou organizaci a zázemí pro kapelu i fanoušky.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2642

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *