RockShock

Internetový rockový magazin

Dům kultury Šumperk láká na kulturní lahůdky

Text: DK Šumperk
Foto: Petr ‘Tibi‘ Tibitanzl

Sobota 4. září od 15.00 h ve velkém sále
DUO JAMAHA
Tříhodinová taneční zábava ve společnosti nejúspěšnější hudební skupiny televizní stanice Šlágr. Přijďte se pobavit a prožít pohodové odpoledne ve společnosti populárních hudebníků ze Slovenska.
Vstupné s místenkou 250 Kč

Pondělí 6. září od 19.00 hod. v klášterním kostele
Preludium Aloise Motýla
NORA LUBBADOVÁ, TAPTÝDA, MOTÝLI ŠUMPERK
48. ročník festivalu Preludium Aloise Motýla bude věnován mladým a začínajícím umělcům v počátku jejich kariéry. Festival se koná za finanční podpory Města Šumperka a Olomouckého kraje.
Vstupné na sezení 150 Kč

Úterý 7. září od 19.00 hod. ve velkém sále
MARIE ROTTROVÁ s programem Lady Soul
Řeka lásky, Štěstí, Muž č. 1 nebo Skořápky ořechů… Písně, které se vryly do paměti několika generacím, zazní v podání nestárnoucí divy Marie Rottrové v Šumperku.
Vstupné na sezení za 490, 540 a 590 korun

Pátek 10. září od 19.30 hod. ve velkém sále
ARGEMA
Tohle je ráj, Milion snů, Prohrát není žádná hanba nebo Modrý pondělí. Tyto a mnohé další legendární hity zahraje jedna z předních stálic česko-slovenské rockové scény, skupina Argema, v šumperském Domě kultury.
Vstupné v předprodeji 250 Kč, v den akce 280 Kč

Sobota 11. září od 19.00 hod. ve velkém sále
Blues Aperitiv
22. ročník hudební soutěže Blues Aperitiv pro nové bluesové talenty, kterou pořádá mezinárodní festival Blues Alive, je určena všem neprofesionálním kapelám či hudebníkům bez ohledu na zemi původu. Hlavním lákadlem pro vítěze je možnost vystoupení přímo na listopadovém festivalu Blues Alive. Více na stránkách pořadatele www.bluesalive.cz.
Vstupné na sezení 150 Kč

Pondělí 13. září od 19.00 hod. v klášterním kostele
Klášterní hudební slavnosti: Oratorium versus Requiem – Mozart versus Horálek
MUSICA FLOREA
Závěrečný koncert festivalu připravil rezidenční soubor Musica Florea. V novodobé premiéře bude provedeno Oratorium de Passione Domini nostri Jesu (1735) českého skladatele Václava Horálka. Dílo byla spartováno teprve před několika lety. Oratorium je komponováno na český text, sólové party jsou svěřeny alegorickým postavám Svědomí, Naděje, Duše a Zoufalství. Jako protipól této skladby stojí světoznámé Requiem W. A. Mozarta.
Vstupné na sezení za 350, 400 a 450 Kč (pro držitele karty KPKV sleva 40 Kč)
Vstupenky je možné zakoupit na oficiálních stránkách festivalu.

Podělí 20. září od 19.00 hod. ve velkém sále
MICHAL PAVLÍČEK A TRIO
Přijďte si užít vystoupení prvotřídního instrumentálního seskupení pro opravdové hudební fajnšmekry. Společně s legendárním kytarovým mágem Michalem Pavlíčkem (Pražský výběr, BSP, Stromboli) vystoupí jedinečné Trio, které tvoří bubeník Michal Daněk (BSP, David Kraus), baskytarista Martin Ivan (Mother’s Funkers, Precedens) a klávesista Michal Nejtek (AGON Orchestra, David Koller Band).
Vstupné na sezení v předprodeji 350 Kč, v den akce 400 Kč

Pátek 24. září od 19.30 hod. ve velkém sále
ŠPEKfest: JIŘÍ KRHUT a ŠTĚPÁN KOZUB
Herec Štěpán Kozub je známým hercem ostravského Divadla Mír. V Šumperku se však společně s Jiřím Krhutem představí rovněž jako talentovaný hudebník. Jejich koncerty nebývají pouze o písničkách, ale protože společným jmenovatelem obou interpretů je neodmyslitelně i humor, tato ostravská dvojka si rychle získala srdce posluchačů napříč generacemi. Akce se uskuteční v rámci festivalu ŠPEK.
Vstupné na sezení v předprodeji 350 Kč, v den akce 400 Kč


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 614

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *