RockShock

Internetový rockový magazin

Charitativní festival Rocktherapy dává dohromady nový program

Text: Jiří Olszar

Loňský ročník orlovského charitativního festivalu Rocktherapy byl bohužel zrušen, ale vše nasvědčuje tomu, že letos by to mělo již bez problémů klapnout. A jak prozrazují aktuální informace, pořadatelům se částečně podařilo zachovat několik zajímavých jmen potvrzených pro minulý rok.

Příznivci festivalu, který letos nese podtitul ‘Hudbou na pomoc dětem s mentálním onemocněním‘, se tak mohou 28. srpna 2021 těšit na skvělou progresivně powermetalovou kapelu SIGNUM REGIS ze Slovenska. Jejich krajané WITHIN SILENCE se rovněž věnují power metalu, a vůbec ne špatně. Loni se měla na festivalu úplně poprvé představit i gothicrocková legenda XIII. STOLETÍ. To se sice nepovedlo, o to víc bude ale letošní vystoupení slavnostnější, protože kapela tento rok slaví rovných 30 let existence. A znovu svou účast potvrdili i zkušení olomoučtí mazáci PERSEUS v čele s Mirkem Spilkou, kteří se navíc pochlubí letošní novinkou Mor.

Mezi nově potvrzenými jmény nebude chybět havířovská heavymetalová formace SOLAR SYSTEM, která využila koronavirovou pauzu k přípravě a vydaní výborného druhého alba Synchronicita. Na posledním proběhlém ročníku v roce 2019 se velmi dobře představili brněnští rockeři GATE CRASHER, kteří ostatně dokážou ozdobit každý festival, proto si své vystoupení v orlovském Letním kině určitě rádi zopakují. V témže roce zde celý festival naprosto skvěle uzavřeli polští industrialmetalisti OBERSCHLESIEN, a protože si o ně fanoušci hodně psali a pořadatelé už tehdy slíbili, že je sem ještě někdy dostanou, stane se tak už během letošního ročníku. A fanoušci se mohou těšit i na heavymetalové AHARD, které zde opět doprovodí umělecká skupina Démoni cz Orlová se svou ďábelskou show.

Jak už bylo uvedeno, Rocktherapy bude letos pomáhat nemocným dětem. Tvářemi letošního ročníku jsou Michal Ondrůš, Dominik Kovařík a Kamila Fábryová. Více informací o dětech, kterým je letošní akce věnována, najdete na oficiálních festivalových stránkách. Plán na konec prázdnin je tedy jasný – poslechnout si pořádnou porci rock/metalové muziky a přitom udělat i něco pro dobrou věc.

Související odkazy:
www.rocktherapy.cz
www.facebook.com/rocktherapy
www.facebook.com/events/410782976236359


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 862

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *