RockShock

Internetový rockový magazin

God Is An Astronaut připomněli novým klipem In Flux své aktuální album Ghost Tapes # 10

Text: Napalm Records / Jiří Olszar

Irská čtyřčlenná skupina GOD IS AN ASTRONAUT, která patří k nejznámějším a nejuznávanějším post-rockovým instrumentálním seskupením a na světě je už bezmála 20 let, dosáhla v únoru na svou další pomyslnou kariérní metu. U Napalm Records jí vyšlo jubilejní 10. album nazvané Ghost Tapes # 10.

Nahrávka se těší mezi fanoušky velkému zájmu a některé její edice jsou dokonce vyprodané. Ty zbývající je možné objednat zde:
CD, LP – www.napalmrecords.com/english/godisanastronaut
Digital – www.smarturl.it/GhostTapes10

Nyní skupina album připomíná již čtvrtým videoklipem In Flux. Jedná se o doslova umělecké dílo, které na ploše šesti minut představuje ukázku převzatou z propagandistické kampaně Operation Wandering Soul, ve které americké síly používaly ve válce ve Vietnamu děsivé zvuky a hlasy, které měly vyvolat pocit zmatku a strachu z vojáků zabitých Vietcongem. Jedná se o časově nejnáročnější počin celého alba, který potřebuje čas na pochopení, než se nenávratně usadí v hlavách posluchačů. Píseň je opatřena ohromujícím a umělecky zpracovaným černobílým videem, které dokonale podtrhuje celkovou atmosféru In Flux.

Ghost Tapes # 10 je rozhodně nejsilnějším počinem v historii God Is An Astronaut, přičemž si stále zachovává všechny bohaté hudební a emotivní prvky, kterými je kapela tak dobře známá, ale nabízí také drsné a hluboké vzpomínky. Vyloženě umělecky zpracované videoklipy Burial, In Flux a Barren Trees, kde se mimochodem už opakovaně představil kytarista Jimmy Scanlan, jsou důkazem tohoto jedinečného spojení zvuku a obrazu. Atmosférická Luminous Waves pak uchvátí až hypnotickým ovládáním mysli, kdy je člověk hluboce propojen se svým vnitřním já. Atmosféru zde pro změnu umocňuje hra hostujícího violoncellisty Jo Quaila.

Obal nového alba ilustroval David Rooney, který s kapelou v minulosti spolupracoval, a poměrně dobře vystihuje nejistou dobu, ve které žijeme. Ghost Tapes # 10 vyšlo jako digipack se čtyřstránkovým bookletem a také v omezeném nákladu na několika LP verzích.

Seznam skladeb Ghost Tapes # 10:
1. Adrift
2. Burial
3. In Flux
4. Spectres
5. Fade
6. Barren Trees
7. Luminous Waves

Aktuální sestava:
Torsten Kinsella– kytara, klavír, syntezátory
Niels Kinsella – baskytara
Lloyd Hanney – bicí
Jamie Dean – kytara, klavír

Související odkazy:
www.godisanastronaut.com
www.facebook.com/godiaa
www.instagram.com/giaa_band
www.twitter.com/giaa_band
www.label.napalmrecords.com/god-is-an-astronaut


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 337

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *