RockShock

Internetový rockový magazin

Death/doomoví Majestic Downfall se připomenou v květnu už šestým albem

obal alba

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar

Mexičtí MAJESTIC DOWNFALL nezahálejí a po necelých třech letech představí své už šesté řadové album. Nahrávka pod názvem Aorta vyjde 21. května u labelu Personal Records na CD a digitálně.

Majestic Downfall pocházejí původně z USA a Mexika, ale po změnách v sestavě už jdou definitivně označování jako mexická kapela, která patří ke špičkám latinskoamerického death/doom metalu. Skupina vznikla v roce 2006 jako jednočlenný projekt zpěváka a multiinstrumentalisty Jacoba Córdovy. Jeho cílem bylo oživit death/doom metal 90. let, který smíchal s moderně znějícími metalovými prvky. První nahrávkou bylo demo The First Abyss (2007) obsahující tři temně melodické a truchlivé skladby.

Plnohodnotné debutové album Temple Of Guilt vyšlo v roce 2009 prostřednictvím My Kingdom Music (Evropa) a Concreto / Personal Records (Amerika). Nahrávka obsahovala mnohem temnější a smutnější songy, ze kterých je částečně cítit vliv kapel jako Shining a Forgotten Tomb. Kapelu to rázem posunulo do škatulky doom/dark metal.

Poté následovala alba The Blood Dance (2011), Three (2013) a splitko s australskými The Slow Death vydané v roce 2014. Všechny nahrávky obsahovaly silnější produkci i více experimentování, přesto si skupina zachovala původní zvuk i základy, které položila s prvními nahrávkami. To už se vlastně jednalo o regulérní kapelu, která na sobě evidentně tvrdě makala.

V roce 2015 vydali čtvrté řadové album …When Dead, které patří mezi jejich nejpestřejší alba vůbec. Důležitá byla v tomto případě i spolupráce s prestižním vydavatelstvím Pulverized Records. S touto deskou se vůbec poprvé podívali i do Evropy po boku žánrově spřízněných kapel Ophis (Německo) a Ataraxie (Francie). Majestic Downfall se jako první mexická kapela představila i na věhlasném festivalu 70 000 Tons Of Metal a na domácím Force Fest Mexico si zahrála na hlavní scéně po boku Slayer, Carcass, Pestilence ad.

Zatím poslední nahrávka Waters Of Fate vyšla v prosinci 2018 u labelů Weird Truth, Solitude a Chaos Records. V témže roce odjeli čtrnáctidenní turné po Kanadě završené účastí na Maryland Death Festu. Na domácí půdě se představili v rámci festivalů Domination Fest (Mexico City) a Mexico Metal Fest (Monterey), kde se opět sešly nejvýznamnější světové kapely.

Pandemickou koncertní přestávku využili k psaní a nahrávání nového alba Aorta. To je složeno ze čtyř skladeb rozprostírajících se na úctyhodné ploše 70 minut. Tentokrát si nevymezují žádná pravidla a nezahalují nahrávku žádným tajemnem. Pouze nahrávají muziku, kterou mají rádi, bez ohledu na to, z jakých základů vychází. Přesto je vše opět servírované pěkně drtivým a zničujícím způsobem.

Velkou zásluhu na celkové kvalitě nahrávky má i výborný mix a mastering Toreho Stjerna z Necromorbus Studia, který má za sebou spolupráci s kapelami Watain, Mayhem, Desultory, Ondkapt, Valkyrja a mnoha dalšími. Záhadnou kresbu obalu vytvořil umělec Oscar de las Flores, který ale nemá s metalem vůbec nic společného, a dodává tak nahrávce zcela jinou atmosféru.

Majestic Downfal se vracejí na scénu s deskou Aorta mocnější a majestátnější než kdy dřív. Poslechněte si ukázku v podobě úvodní, téměř dvacetiminutové skladby Roberta na Bandcamp profilu Personal Records, kde si můžete nahrávku i předobjednat: www.personal-records.bandcamp.com/album/aorta

Seznam skladeb Aorta:
1. Roberta
2. A Dying Crown
3. Aorta
4. Become Eternal

Související odkazy:
www.facebook.com/majestic.downfall
www.personal-records.com
www.personal-records.bandcamp.com
www.facebook.com/personalrecords666


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 389

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *