RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál a KP 58 si zařádili na koupališti v Chlumci nad Cidlinou

13. srpna 2020, Chlumec nad Cidlinou, městské koupaliště

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V Chlumci nad Cidlinou probíhá na koupališti již 10. ročník přehlídky souborů napříč různými hudebními žánry, který pořádá město Chlumec nad Cidlinou a MěKS Klicperův dům vždy ve čtvrtek po celou letní sezonu. Ve čtvrtek 13. srpna 2020 se v rámci Chlumeckého hudebního léta 2020 konal koncert kapely Komunál, jako host vystoupila kapela KP 58.

V 19.00 hodin začal koncert české post-syntetické kapely KP 58, která do Chlumce přijela z nedalekých Kosic. Kapela poukazuje na krásu žesťových nástrojů a v jejím setlistu zněla hudba světových megahitů od kapely Queen, Michaela Jacksona a dalších. Musím konstatovat, že hudba složená ze žesťových nástrojů měla u posluchačů úspěch a každou skladbu ocenili fanoušci potleskem. Na závěr vystoupení se sedm členů kapely převléklo do triček kapely Komunál a zahráli skladbu Karel, kterou kluci z Komunálu vždy ukončují koncerty. V průběhu skladby přišel mezi hudebníky Luboš Suchánek a za obrovského jásotu dozpíval tuhle pecku spolu s fanoušky.

Ve 20.30 hodin zahájila své vystoupení kapela KOMUNÁL, na kterou čekalo u pódia obrovské množství skalních fanoušků. První pecka byla z nejnovějšího alba Naše věc, a to Chycenej v sítích. Následovalo devadesát minut plných hitovek, doslova meganálož toho nejlepšího z repertoáru Komunálu dostávala do varu většinu posluchačů. Koncertní set byl složený jak ze starších hitů – Strom, U nás na návsi, Holčička, Špinavé ráno, tak ze songů z nového alba – Poslední kulka, Dva přístavy, Pod maskou klauna. Nadšení fanoušci sborově zpívali, skákali a tleskali s rukama nad hlavou. Mezi kapelou a publikem opět vládlo úžasné propojení, které je vidět na každém jejím vystoupení. Luboš Suchánek si skvěle rozumí se svým publikem a fanoušci ho zkrátka zbožňují. Pro většinu z nich jsou koncerty Komunálu doslova srdeční záležitostí. Na přání fanoušků zazněla i pecka Hokejbal, která se krásně nesla celým chlumeckým koupalištěm. Na samotný závěr skupina zahrála tradiční pecku Karel, kterou se kapela rozloučila se svými fanoušky.

Opět to byl velmi vydařený večer plný skvělé hudby a setkání s úžasnými lidmi. Velké poděkování patří pořadatelům Chlumeckého kulturního léta, kapelám Komunál a KP 58 a všem posluchačům, kteří vytvořili báječnou koncertní atmosféru.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 189

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *