RockShock

Internetový rockový magazin

Argema a Tlustá Berta to naplno rozbalili v Hořepníku

7. srpna 2020, Hořepník, Letní parket

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Letní festivalová sezona 2020 se přehoupla do druhé poloviny, počasí se umoudřilo a pořadatelé z Letního parketu v Hořepníku mají stále co nabídnout. V pátek 7. srpna 2020 přijely do Hořepníku dvě stálice na rockové scéně – kapely Argema a Tlustá Berta. V areálu Letního parketu se dokončily poslední přípravy před otevřením pro návštěvníky, kteří již čekali před branou areálu.

Ve 21 hodin pódium zaplnila za jásotu diváků jindřichohradecká kapela TLUSTÁ BERTA a odstartovala svoji velkolepou show peckou Vítejte v džungli. A nemohly chybět ani další jejich hity – Ve vatě nejsem, Pivo třeboňský, Jediný, co je spravedlivý, Mejdany, Bláznivá Zuzana, Dělnický štěstí a spousta dalších. Jako vždy nechyběly ani ohňové a kouřové efekty. Nadšení fanoušci pařili, zpívali s Tlustou Bertou a nálada byla skvělá. Na závěr si vytleskali ještě přídavek, ve kterém zazněla Tlustá Berta, První vyholení a Nejsem starej. Tahle kapela lidi pořád baví, parádní hlas Pavla Přenosila podpořený dynamickou svižnou hudbou, kytarovými riffy, skvělými bicími – zkrátka to nemělo chybu!

Krátce po 23. hodině odstartovala téměř dvouhodinové vystoupení kapela ARGEMA z Uherského Hradiště a zahrnula natěšené fanoušky směsicí těch největších hitů. Koncertní set obsahoval megahity Špinavý záda, Modrý pondělí, Kudy z nudy, Tohle je ráj, Jarošovský pivovar a spoustu dalších. Když zazněl hit Prohrát není žádná hanba, tak to už byl na nohou celý Letní parket a zpíval a křepčil snad celý Hořepník. Atmosféra byla dokonalá, při hitu Zámecké dědictví se fanoušci chytli kolem ramen a pohupovali se do rytmu hudby. Frontman kapely Jaromír Hnilica upozornil fanoušky na vydání nového alba, které se plánuje na podzim 2020 a dnes jsme si z něho poslechli naživo song Andělé. Videoklip téhle pecky má na YouTube od svého uvedení (prosinec 2019) více než 815 tisíc zhlédnutí. Na závěr poděkoval organizátorům akce za pozvání (naposledy v Hořepníku vystupovala Argema v roce 2014), celému technickému týmu a úžasným fanouškům za vytvoření parádní koncertní atmosféry.

Opět to byl perfektní večer v té nejlepší společnosti. Od organizace přes zázemí pro kapely i fanoušky až po občerstvení a nápoje – vše bylo na výbornou. Všichni jsme odcházeli spokojení. Prostě, kdo dorazil, určitě nelitoval. Velký dík patří organizátorům celé akce – Ondřeji Přástkovi a Lukáši Danielovi, kapelám Argema a Tlustá Berta, technikům a v neposlední řadě fanouškům, kteří si přišli užít dnešní páteční večer.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 162

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *