RockShock

Internetový rockový magazin

Origin Of Infinity – The Last Day On Earth

ORIGIN OF INFINITY – The Last Day On Earth
Slovak Metal Army / 26:14

Máme tu debutové album děčínských Origin Of Infinity. Celé album bylo nahráváno per partes v průběhu minulého roku v renomovaném Hellsoundu a poté vydáno virtuálně. Nyní tedy celý materiál vychází na fyzickém nosiči – jak na CD, tak i ve formě LP. Pojďme na něj.

Že je toto hudební duo (zpěvák na desce pouze hostuje), je vyznavači počtu strun na kytaře 7+ jasné hned od první skladby, i když tou úplně první je vlastně jen zvukové intro. Následující skladba Time Traveller se pěkně rozjede, jsou zde slyšet náznaky melodiky, i zpěv je celkem variabilní, uprostřed mezihra, celá skladba tak pěkně šlape a já se těším na další. Bohužel další skladby se nesou v monotónním riffování, moc jim nepomáhá ani stejně monotónně vyřvávaný zpěv a songy mi splývají do jedné koule. Fakt jsem se v některých skladbách ztrácel, všechny jako by pokračovaly na stejné vlně. Tu a tam se objeví na krátký okamžik zajímavý motiv, který přejde znovu do hutné zvukové stěny. Sól a vyhrávek zde moc nehledejte, vše je podřízeno celku. Zajímavým místem je zpestření pianem ve skladbě Prelude, která je takovým oddychem před další porcí tvrdé riffové dřiny.

Kdybych to měl tak nějak shrnout, kapela stvořila album plné těžkých, agresivně znějících tónů, do kterého zamíchala i trochu elektroniky. Nahrávku okořenila nevšedními hudebními vložkami (ty se mi na nahrávce líbily) a spojila je se řvaným přednesem textů. Na mě to album ale působí až příliš sterilně. Ano, tomuto stylu jsem prostě nepřišel na chuť.

minimum 1, maximum 5 Martin Vaněk

www.facebook.com/originofinfinity

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 300

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *