RockShock

Internetový rockový magazin

Harlej – Smutku dávám sbohem

Warner Music / 39:53

Skupina Harlej vydává u příležitosti tour k 25 letům kapely nové CD Smutku dávám sbohem. Album vychází po dvou letech a na podzim jej předznamenal videoklip Nejsem zklamanej, který dodnes patří mezi nejhranější české klipy na YouTube. Za 5 měsíců má více než 701 tisíc zhlédnutí. Během posledního týdne byly postupně zveřejňovány všechny skladby, mezi nimi zvlášť vyčnívá Tráva, ke které byl též pořízen klip.

Zatímco téměř všechny skladby pocházejí z autorské dílny Tonda Rauer – hudba, Tomáš Miřátský – texty, na Trávě se ještě kromě těchto dvou skladatelů autorsky podílel již zesnulý Vláďa Šafránek – jak na textu, tak i na hudbě. Mě osobně z dalších skladeb nejvíce zaujala Až tady jednou nebudu, která je velmi melodická, ale hlavně mě baví poslouchat ty skvělé kytarové riffy. Na albu se ještě autorsky podíleli Petr Kyrian – text a Tomáš Hrbáček – hudba u skladby Horizont.

Co se týče hudby, u většiny skladeb se jedná o typický harlejácký punk rock, který posluchač, co poslouchá Harlej pravidelně, pozná okamžitě na první dobrou. Bicí Libora Fanty také jistě poznáte, když se zaposloucháte, podle zvonivých činelů. Od těchto skladeb se trochu odlišuje Další rána a především skladba A já tě nechci, kde jako host účinkuje ‘Supice’ Veronika Borovková a tato skladba (alespoň v mých uších) zní jako typické Tři sestry, ale to není nic proti ničemu. Tři sestry hrají stejný, respektive podobný styl – tedy punk rock.

Všechny skladby jsou velmi melodické, prostě ušité na míru hlasu Tomáše Hrbáčka. Právem si dovoluji tvrdit, že toto je nejlepší CD za celou éru, co je Harlej na světě. Harlej je veselá kapela, která rozdává lidem radost, a v tomto duchu se nese celé nové album.

minimum 1, maximum 5 Pavel Novák

www.harlej.cz


DALŠÍ RECENZE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 95

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *