RockShock

Internetový rockový magazin

Sick Puppies – Být v této kapele je jako splněný sen!

Text: Michaela Horáková
Foto: archiv RockSocku

Rocková kapela SICK PUPPIES s australskými kořeny se díky albu Dressed Up As Life vydaném v roce 2007 významně zapsala na americké i evropské hudební scéně. Založila ji charismatická baskytaristka a zpěvačka EMMA ANZAI, dalšími členy jsou její dlouholetý spoluhráč a bubeník MARK GOODWIN a zpěvák a kytarista BRYAN SCOTT, který se k nim připojil teprve před pár lety. A nyní se úplně poprvé představili českému publiku na veřejností oblíbeném festivalu Rock For People. Před jejich vystoupením jsme dostali možnost jim položit pár otázek.

Čeká vás úplně první koncert v České republice. Jak se těšíte na dnešní vystoupení?
Sick Puppies:
Samozřejmě že se moc těšíme, když jsme tu předtím ještě nehráli.

Měli jste čas porozhlédnout se po okolí?
Emma:
Vlastně jsme měli teď pár dní volna, tak jsme navštívili Prahu a pár památek.
Mark: Ano, je to moc krásné město, jsem nadšený.
Bryan: Víš, je to opravdu výjimečná situace, když jsi na cestách. Většinou není nějak možnost toho moc stihnout, dojedeš na místo konání akce, tam strávíš nějaký čas a jede se zase dál. Ale přátelé nám říkali, že se určitě do Prahy musíme podívat. A měli pravdu.

Původem jste z Austrálie, ale později jste se přestěhovali do Ameriky. Předpokládám, že nebylo zrovna lehké opustit svou rodinu i přátele a vydat se na cestu ‘do neznáma’, je to tak?
Emma:
Ano, vzpomínám si na to dost dobře. Bylo to i tím, že v té době v Austrálii na rockové kapely lidé nereagovali v takovém měřítku, jako tomu bylo právě v USA. Tak jsme se rozhodli to zkusit tam a vyrazili na turné po Státech. Samozřejmě nebylo jednoduché tady vše zanechat, ale dnes se tam už cítím jako doma.

Ale po odstěhování do USA začala vaše sláva radikálně stoupat. Myslíte, že právě tím jste dosáhli většího úspěchu?
Emma:
Podle mě by se tak nestalo, pokud bychom neudělali tento krok. Ale samozřejmě to chtělo dostatek času, než to došlo tam, kde jsme nyní. Nejprve jsme hlavně potřebovali víza, takže jsme takhle asi třikrát přijeli do této země, až se to nakonec ustálilo a vytvořili jsme si tady komunitu fanoušků.

Prozraď mi, jaké to vlastně je být jedinou holkou v kapele?
Emma:
Podle mě to je skvělé.
Mark: Ne, strašné. (smích)
Bryan: Co bys taky čekala, když musí být se dvěma chlápky v kapele? (smích)
Emma: Ale no tak. (smích) Funguje to dobře už od začátku naší kapely. A je fajn během různých turné potkávat další skupiny, ve kterých také hrají holky. Vlastně dnes tady budou i Skillet, kde jsou navíc hned dvě členky. Dříve to bylo asi spíš výjimečné, ale myslím si, že dnes už se jedná o zcela běžný jev.

Zmínila jsi u nás velmi známou americkou křesťanskou kapelu Skillet. Stali se z vás přátelé?
Sick Puppies:
Ano, jsou moc milí.
Mark: Koncertovali jsme s nimi na americké části turné k jejich desce Unleashed a jsme stále v kontaktu, což je fajn. Navíc se s nimi uvidíme i dneska.
Bryan: Vlastně mají šatnu hned naproti nám, tak jim můžeme zkusit házet chipsy přes dveře. (smích)

Před pár lety z kapely odešel zpěvák Shimon Moore. Jak jste pak postupovali při výběru jeho nástupce?
Emma:
Popravdě to byl dobrý krok, protože, jak možná víš, po těch letech některé věci neprobíhaly zrovna dle našich představ. Proto jsme cítili, že je potřeba udělat čerstvou změnu. A Bryan nastoupil do kapely s velkým entuziasmem, zdravým přístupem k věci a oboustranně zafungovala ta správná chemie.
Bryan: Myslím, že se mi tím splnil sen, o kterém jsem celý život snil. Upřímně, ještě než jsem totiž začal s touto kapelou hrát, byl jsem jejím velkým fanouškem a měl její hudbu moc rád. Proto mě potěšilo, že jsem dostal tuto šanci. Nástup do kapely byl pro mě naprosto přirozený a spontánní. Jsem moc rád za tu příležitost, která se mi naskytla, a že mohu spolupracovat s tak skvělými lidmi. Byl to opravdu radikální skok, možná v úvodu trochu děsivý, protože jsem nevěděl, co od toho očekávat. Ale sžili jsme se opravdu rychle a zvykli si na způsob procesu psaní skladeb a hudby každého z nás, což bylo fajn. Ostatně se ten společný přechod ukázal na našem aktuálním albu Fury a nyní připravujeme už i nové. Jsem šťastný, že toho mohu být součástí.

Kdy se vlastně můžeme těšit na nové album?
Emma:
Jak už Bryan naznačil, aktuálně připravujeme nové skladby. Jakmile se vrátíme domů z turné, budeme se tomu určitě více věnovat. Ale už máme určitou představu o singlech.
Mark:
Zatím poslední desku Fury jsme vydali před necelými dvěma roky, takže i pro místní fanoušky ty songy mohou být stále jako nové, navíc když tady budeme hrát úplně poprvé. Samozřejmě ale pro ně připravujeme další novinky, se kterými bychom se chtěli vrátit na další turné do Evropy.

A uslyšíme aspoň dneska nějakou ochutnávku?
Bryan:
Přesně jak řekl Mark, skladby z té poslední desky budou pro návštěvníky festivalu asi většinou ještě novinkou, když jsme tu zatím ještě nikdy nevystupovali, tak vsadíme spíše na celkově už známé písně. Jsme zvědaví na jejich reakce. Ale určitě se brzo mohou těšit na náš nový singl, který bude předzvěstí připravovaného alba.

O jaké novinky byste se s námi chtěli ještě podělit?
Bryan:
Nejdůležitější je teď příprava nového alba, které se budeme věnovat po skončení turné. Samozřejmě jsme moc rádi, že si konečně můžeme zahrát na tomto festivalu. Určitě bychom se v budoucnu chtěli do vaší země zase podívat.

A jaký vzkaz máme vyřídit vašim fanouškům?
Sick Puppies:
Stoprocentně tady nebudeme hrát naposledy a chceme se sem vrátit. Na Spotify můžete najít všechny skladby a hodně novinek dáváme i na naše webové stránky a Instagram, kde uveřejňujeme i bláznivá videa, tak se tam určitě podívejte. Zdravíme vás!

www.sickpuppies.com


DALŠÍ ROZHOVORY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 824

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *