RockShock

Internetový rockový magazin

Rot Kart Fest – Předání šeku SAR teamu

10. září 2023, Velké Losiny

Text: Radim Bala
Foto: Radka Balová

Tak jsme se dva týdny po festivalu Rot Kart Fest ve Velkých Losinách opět ocitli na místě činu. A to ne náhodou, ale zcela záměrně. Pořadatel Roman Šťastný nám poslal pozvání na předání šeku s výtěžkem charitativních doprovodných akcí spojených s festivalem. Byť se nakonec osobně nemohl zúčastnit pro zdravotní obtíže, byl s námi v kontaktu alespoň telefonicky nebo přes messenger. Tímto mu samozřejmě posíláme pozdravy a přejeme rychlé uzdravení.

Samotný akt předání se konal v cukrárně u velkolosinské pralinkárny, kde jsme se krátce po čtrnácté hodině sešli se zástupci olomouckého SAR teamu a lidmi z Rot Kart Bandy. Jedná se opravdu o veselou partu a krom předání šeku jsme se s nimi chvíli zdrželi na pokec o muzice, festivalech, ale hlavně o jejich práci a věcech kolem záchranářství. S RKB jsme zabrousili i k tomu, jak se to má s následujícím ročníkem 2024. Zde není ještě zcela jasno, byť snaha a vůle je veliká. Roman Šťastný slíbil, že se vše rozhodne někdy na konci září. Ono v dnešní době je opravdu složité podnikat cokoli, natož dělat festival. Zrovna v tomto případě bychom si ale asi všichni přáli, aby vůle zvítězila nad nepřízní doby. To, co RKB dělá pro jiné, má smysl!

Jak si můžete všimnout v přiložené galerii, sbírka vynesla celkem pěknou sumu 50 000 Kč a snad alespoň trochu pomůže SAR teamu s financováním jejich aktivit a nákladů spojených s činností.

Pro ty, kdo by snad nevěděli, o čem je SAR team, jen velmi obecně shrnu, že se jedná o dobrovolnickou organizaci, která aktivně pomáhá všem složkám IZS s pracemi při zvládání živelních pohrom, vyhledávání ztracených osob v terénu a spoustě jiných událostí. Jejich práce je prospěšná a opravdu ji dělají hlavně z touhy pomoci jiným a být užitečnými (více v chystaném rozhovoru s velitelem pro Olomoucký kraj). K práci potřebují zázemí a vybavení, jež stojí nemalé peníze. Proto je opravdu na místě je v tom podpořit – a jak jinak než třeba zrovna účastí na festivalu Rot Kart Fest, a spojit tak svou zábavu s pomocí, ať už tedy letos SAR teamu, nebo příště třeba jiným spolkům, kterým to ulehčí existenci.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.7 / 5. Počet hlasů: 21

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2220

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *