RockShock

Internetový rockový magazin

Rockové Vánoce na Barče s Alešem Brichtou, Danem Horynou, Alkeholem i bývalými členy Arakainu

15. prosince 2022, Praha, Kulturní dům barikádníků

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Tradiční Rockové Vánoce na Barče odstartoval v Kulturním domě barikádníků jako první Dan Horyna se zcela novým projektem s názvem DAN HORYNA COMPANY, který navazuje na duo Dan Horyna a Beny. Zazněly hity, které Dana provázejí celou kariérou, například Já se chci ptát těch králů, Kočka, Noční město, Když láska schází a další skvělé a naprosto zásadní věci od Merlinu, Vitacitu a Benefitu. Poté následoval křest reedice knihy Arakain 20 let natvrdo Fan Club a autogramiáda bývalých členů skupiny Arakain.

Po krátké přestávce již na pódium vtrhnul ALKEHOL v čele s Otou Herešem. A tak nechyběly již tradiční pecky jako Hospodo, nalejvej, My jsme rockeři a mnoho dalších.

Po pauze přišel na pódium Aleš Brichta se svojí kapelou ALEŠ BRICHTA PROJECT. U tohoto interpreta v podstatě platí, že co skladba, to hit, takže nelze jednoduše nějaký vyzdvihovat. Nejdříve zaznělo pár pecek z doby Arakainu a potom skladby ze sólové tvorby. Nechyběl například Barák na vodstřel, Dívka s perlami ve vlasech, Slečna závist a mnohé další. Ještě zbývá sdělit, že Aleš sklidil ohromné ovace, fanoušci neustále skandovali „Brichta, Brichta,“ a bylo vidět, že Aleš je evidentně dojatý.

Jediné, nad čím se pozastavuji, je fakt, že reedice knihy Arakain 20 let natvrdo Fan Club přichází právě v době, kdy se připravuje vydání nové knihy ke 40 letům této kapely.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1712

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *