RockShock

Internetový rockový magazin

#Černá a Madam Royal se zastavili v Praze. Madam Royal zde pokřtili debutové album

5. listopadu 2022, Praha, Futurum Music Bar

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 5. listopadu 2022 se konalo na pražském Smíchově ve Futurum Music Baru předposlední vystoupení kapel #Černá a Madam Royal. Tyto dvě mladé skupiny společně vyrazily na podzimní turné s příhodným názvem Nová krev Tour 2022. Do Futurum Music Baru si pozvaly jako speciálního hosta slovenskou kapelu Zoči Voči.

Jako první se fanouškům představila krátce po 20. hodině kapela #ČERNÁ, která jako vždy nezklamala. Zpěvák Feri Ciml odpálil koncert peckou Bojuj, nebo uteč, fanoušci nadšeně zpívali a užívali si parádní vystoupení. Koncertní set obsahoval také skvělé songy 6000 let, Vzteklá, Náš svět i nejemotivnější novinku Nad řekou, ke které kapela natočila parádní videoklip. Fanoušci si poslechli také skvělé sólo na bicí v podání talentovaného Eduarda Štěpánka. Závěr koncertu patřil stálicím setlistu #Černé – Šípková Růženka a Z popela.

Poté již na pódium vstoupila hard-popová kapela MADAM ROYAL, která vznikla, nebo se tedy spíše proměnila z původní formace By The Way, v roce 2019 a pravidelně vystupuje po boku předních českých kapel. Loni jela například úspěšné turné s oblíbenou kapelou Škwor. V květnu 2022 vydala debutové album HardPop, které dnes pokřtili Pepé Sršeň – manažer zmiňovaných Škwor –, Bára Motlová a Hana Pecková. Vystoupení kluků mělo šťávu, fanoušci se skvěle bavili a dosyta si užívali tuto ‘novou krev‘. Nechyběly pecky V řetězech, Viktorie, Plavovláska nebo také Budem lítat, která má skvělý videoklip, jenž se natáčel v lomu Velká Amerika.

Speciálním hostem, který završil skvělý večírek, byla kapela ZOČI VOČI, která přijela ze Slovenska, konkrétně z Nitry, a fanoušci ji dobře znají. Skupina s sebou přivezla parádní pop-punkovou muziku. Vznikla v roce 2004 a vydala pět alb. Setlist byl nadupaný skvělou hudbou s parádními texty. Fanoušci si užívali tuhle výbornou energickou hudbu. Jejich muzika je hodně chytlavá, se spoustou tvrdých kytarových riffů a na posluchačích bylo vidět, že je kapela oslovuje. Jejich hitovka Chlapi neplačú má na YouTube kanálu přes 1,2 milionu zhlédnutí a bylo vidět, že ji fanoušci dobře znají, neboť ji zpívali s kapelou jako jeden muž.

Byl to skvělý večer strávený v té nejlepší společnosti. Všichni odcházeli z Futurum Music Baru nadmíru spokojení a nabití maxi energií.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1510

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *