RockShock

Internetový rockový magazin

Narozeninová oslava Dana Horyny v klubu Vagon

9. června 2022, Praha, klub Vagon

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Ve čtvrtek 9. června 2022 se konala v pražském klubu Vagon na Národní třídě narozeninová oslava DANA ‘ZEPPELINA‘ HORYNY, skvělého zpěváka, psychoterapeuta a milovníka tenisu. Akce vypukla ve 21.00 hodin, ale už minimálně hodinu před vypuknutím akce se ve Vagonu začali scházet fanoušci Dana Horyny, aby mu osobně pogratulovali. Atmosféra v klubu byla velice přátelská a fanoušci byli natěšení na pořádný poctivý bigbít.

Přesně ve 21.00 hodin odpálila narozeninovou show kapela BENEFIT, se kterou Dan vystupoval hezkou řádku let, takže je logické, že na oslavě jeho 65. narozenin nemohl Benefit chybět. A hned na začátku koncertu se na pódiu objevili tři báječní zpěváci této formace – vedle Jirky ‘Ježka‘ Jecha se objevil k obrovské radosti fanoušků opět Vláďa ‘Gumáček‘ Koudelka a také Dan Horyna, který s chutí zazpíval pecky Kriminál a Máme den. Více než hodinový set byl plný těch nejlepších pecek – Zodiak, Odpočet, Jsem v pohodě, Život nám utíká a další. Nemohl chybět ani lyrický megahit Pár chvil, při kterém Milan Vipler, kapelník a bubeník v jedné osobě, zazpíval nádherný ploužák. Bylo to jako vždy skvělé vystoupení, u kterého se ani na okamžik nemůžete nudit. Pohybové kreace celé kapely jsou stále obdivuhodné, pořád se na pódiu něco děje.

Po krátké pauze následoval koncert kapely MERLIN v čele s Danem Horynou, který tuto kapelu v roce 1988 založil. Po celou dobu z něj vyzařovala neuvěřitelná energie, kterou předával dál svým věrným fanouškům. A fandové si jaksepatří koncert užívali. Nemohly dnes rozhodně chybět pecky Hráč, Tibet, Král nejistoty, Zrcadlo lží, Lehkost bytí a spousta dalších. Na závěr koncertu nechyběl ani megahit Merlin z alba Nevada (1992), který byl nádhernou tečkou za báječnou narozeninovou party.

Po skončení koncertu se obě kapely vyfotografovaly společně a Dan Horyna se ochotně fotil s fanoušky a prohodil s nimi pár slov. Nálada po celou dobu byla úžasná, kdo do Vagonu dorazil, stoprocentně nemohl litovat.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2099

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *