RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál a další odehráli v Mladé Boleslavi benefiční koncert pro Ukrajinu

10. března 2022, Mladá Boleslav, Dům kultury

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Ve čtvrtek 10. března 2022 se v Domě kultury Mladá Boleslav konal benefiční koncert pro Ukrajinu. Všichni účinkující se vzdali honoráře a výtěžek koncertu bude věnován ve prospěch finanční charitativní sbírky pro Ukrajinu, kterou pořádá statutární město Mladá Boleslav. Vždycky mě znovu nadchnou krásné prostory v Domě kultury. V předsálí se nachází prostorná šatna, kde si návštěvníci mimo odložení bund mohli prohlédnout a zakoupit nový merch jednotlivých kapel. Ve velkém sále je prostorné pódium, které si kapely nemohly vynachválit, spousta místa je také pro návštěvníky různých akcí.

Celou benefici odpálila zdejší kapela WOTAZNÍK, která mě hned na první dobrou nadchla. Je to mladá punkrocková parta, kterou jsme i trochu vyzpovídali. Kapelu kluci založili, když jim bylo 12 let, bijícím srdcem a mozkem celého uskupení je frontman Ludvík Hušek, který složil většinu písní a všechny texty. Na kontě mají dvě řadová alba a několik velmi zdařilých videoklipů – nejnovější klip Řím je fakt hodně povedený. Z kapely sálala po celou dobu koncertu energie, pohyb a nadšení. Zejména klávesák Zek si to hodně užíval, je to showman se vším všudy, hodně mě jeho vystoupení bavilo.

Poté vystoupil moderátor a představil ukrajinskou kapelu OELʼ, založenou v České republice, a ukrajinského faráře, který ve svém proslovu poděkoval Čechům za solidaritu, a společně zazpívali ukrajinskou hymnu. Kapela sama pak zazpívala song Slzy radosti. Od všech posluchačů sklidili velký potlesk.

Dalším vystupujícím byl HONZA KŘÍŽEK, zpěvák, skladatel, producent a bývalý frontman crossoverové kapely Walk Choc Ice. Honza doslova létal po pódiu, skvělé taneční kreace a rap/rock se fanouškům líbily. V září 2021 vydal druhé řadové album s názvem Revoluce. A jelikož se na podzim kvůli restrikcím moc nehrálo, nové album představuje nyní. Pecky Pouta, Revoluce, Klec, Díky jsou skvělé a své posluchače si určitě už našly.

Předposlední byla mladoboleslavská kapela SEVEN, založená v roce 1992. Před dvěma lety vydali po delší době album s názvem Co bude dál. Pecky z tohoto alba mohli fanoušci slyšet i na dnešním benefičním koncertě, např. Hra s osudem, Život je boj, Madeira nebo Červený víno. Fanoušci se evidentně dobře bavili, mezi nimi si užívali i borci z Wotazníku.

Krátce po 21. hodině začala bít na poplach všechna komunálovská srdce, jelikož poslední kapelou večera byl právě KOMUNÁL z Chlumce nad Cidlinou. Dům kultury byl velmi slušně zaplněn a celým sálem se rozléhaly ty největší pecky, které se skupinou zpívala většina publika. Luboš Suchánek odstartoval téměř padesátiminutový set mega peckou Chycenej v sítích. Kapela sypala do fanoušků jeden hit za druhým a lidi byli nadšení. Na konci koncertu seskočil Luboš mezi lidi, jak je jeho zvykem, a skvěle si to užíval přímo v jejich bezprostřední blízkosti. Pokaždé je to zážitek, na který se jen tak nezapomíná. Ve společnosti této skvělé party si vždycky vzpomenu na větu: „Dnes stálo za to žít.“


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1904

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *