RockShock

Internetový rockový magazin

Jihlavští 21 Gramů připravují debutové album

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Jihlavská rocková kapela 21 GRAMŮ před nedávnem završila úspěšnou ‘pouť‘ ve Video Shockparádě, kde s přehledem čtyřikrát zvítězila s nasazeným videoklipem Šedá. Ten mimochodem skupina úspěšně představila i v lednové TV Rockparádě a je zároveň jednou ze tří prvních ochutnávek z jejího připravovaného debutového alba.

S dalšími dvěma singly Masky lásky a Patos si můžete skladbu Šedá poslechnout například na Bandzone či dalších kapelních profilech (viz. odkazy níže). Samotný videoklip, který kompletně zpracoval zkušený Radim Věžník (Xindl X, Rattle Bucket, Slza, Skywalker, NoControl, Miloš Meier, Hentai Corporation ad.), si můžete připomenout zde:

O mix a mastering již uvedených skladeb se postaral Vladimír Budík v profesionálním škrdlovickém studiu AB Records (Dymytry, Ilona Csáková, Morava ad.), kde skupina právě pilně pracuje na dalších nových skladbách, které se objeví na avizovaném debutovém albu. Celkem by měla nahrávka obsahovat deset skladeb plus jedno bonusové překvapení.

Na albu pracuje kapela v aktuální sestavě Jakub Mokrý – zpěv, Tomáš Krpálek – kytara, Marian Mikula – sólová kytara, Richard Tichý – baskytara a Radoslav Sido – bicí. Autorsky se na nových skladbách zapojila celá kapela, ale největší skladatelský přínos patří Jakubu Mokrému, Tomáši Krpálkovi a bývalému členovi kapely Ondřeji Brejškovi (nyní Poetika). Nutno poznamenat, že s aranžemi melodií a texty vypomáhal šestý nehrající člen Jiří Hofbauer, který se jinak stará o stránky či promo kapely.

Vlastní songy se ponesou především v rockovém duchu, který se ale docela vymyká běžným rockovým pravidlům. Deska tak bude hudebně velice nápaditá a různorodá, což by mělo být jistě zajímavé zejména pro posluchače, kteří se příliš nezaobírají nějakým škatulkováním. Těšit se tedy mohou na konec července, kdy debutové album vyjde u Supraphonu.

Související odkazy:
www.21gramu.cz
www.youtube.com/channel/UCTwLTl8MTDExQvfJYC_QXSA
www.facebook.com/21gramurock
www.bandzone.cz/21gramu
www.instagram.com/21_gramu
www.nahravani.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 765

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *