RockShock

Internetový rockový magazin

Dymytry převzali během Revolter Monstrum Show v O2 universum Platinovou desku

19. prosince 2019, Praha, O2 universum

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Ve čtvrtek 19. prosince 2019 bylo před O2 universum velmi živo. Dnes bylo na programu závěrečné vystoupení podzimní Revolter Tour kapely Dymytry, která začala 26. října v Českých Budějovicích. Dnešní megakoncert s názvem Revolter Monstrum Show přilákal v tento předvánoční čas obrovské množství fanoušků. Někteří ještě marně sháněli u pokladny lupeny na stání, ale ty byly beznadějně vyprodány.

V 19.00 hodin vystoupila kapela #ČERNÁ, která hraje převážně melodický metal/rock. Kapela nedávno vydala debutové album, ze kterého hrála hned několik songů. Při skladbě Továrna na vzpomínky hrál s kapelou kytarista Jirka Urban z Dymytry, kdy následoval obrovský aplaus celého sálu. Parádní sólo na bicí vyšvihl Eda Štěpánek, klobouk dolů! Při vystoupení nemohla chybět ani Šípková Růženka a jako poslední megahit Z popela, kterou považuji za top skladbu.

Po rychlé úpravě pódia sál potemněl a zazněly první tóny intra – všem přítomným známá znělka z Krkonošských pohádek – a na pódium naskočila kapela TRAUTENBERK. A začalo pravé tanzmetalové peklo. Kluci nám servírovali jednu pecku za druhou. Byla to energická show se známými kostýmy, kotel zpíval spolu s kapelou Kuba mele hubou, Anička, Potužník senior, Netáhlo, Pyroman Roman a spoustu dalších hitovek. Při songu Kejklíř vytáhnul zemský rada Míra ‘Prasopes’ Císler z balíku slámy vidle, na které hrál jako na kytaru. Při pecce Pan Pilous přišel do Trautenberkova revíru Jan ‘Protheus’ Macků a zazpíval si tento hit spolu s kapelou. Trautenberk zkrátka baví stále víc lidí. Hodina utekla jako voda, a tak zbyl čas pouze na přídavek, ve kterém zpěváci Míra a Luboš napochodovali na pódium v nafouknutých převlecích – já v nich viděla Trautenberka – a spustili tradičně megahit Himlhergotdonrvetr, ten nesmí na žádném koncertě chybět.

Ve 21.15 hodin vypuklo to pravé metalové peklo. Za obrovského skandování fanoušků začala velkolepá show kapely DYMYTRY v tradičních maskách. Kotel pod pódiem šílel a oblíbená kapela do fanoušků prala jeden hit za druhým. Zejména pecky z nového alba Revolter; ještě teď mi v uších zní slova z titulní skladby Revolter: „Bordel, všude je bordel…” Při vzpomínce na tohle album bych musela vypsat úplně všechny skladby, všechny jsou parádní, však také za 10 dní od vydání desky získalo album Revolter Zlatou desku. A to nebylo všechno. Na pódium přišel Jirka Urban z kapely Arakain, aby předal už Platinovou desku, což je v metalu ojedinělé. Velký úspěch však neměly jen nové pecky, ale také starší megahity, kdy zpíval s rukama nad hlavou prakticky celý sál. Zejména u hitů S nadějí a Ocelová parta byly všude vidět metalové pěsti. A nebyl by to koncert Dymytry, aby při něm nezískal prostor fenomenální bubeník Miloš Meier se svým parádním sólem. Ke konci vystoupení poděkoval Jan ‘Protheus’ Macků sponzorům, zvukařům i osvětlovačům, celému skvělému týmu a v neposlední řadě posluchačům a fanouškům, bez kterých by to nešlo. Závěr show patřil megahitům Žít svůj sen a Strážná věž.

Byl to opravdu monstrózní večer plný skvělé rockové a metalové hudby, perfektních textů a super fanoušků, kteří si tuto akci užívali od první do poslední minuty. Stálo to za to!


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 856

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *