RockShock

Internetový rockový magazin

Video Zapomenutý svět, LP Vrtochy a CD Předobrazy – Forrest Jump se s tím nes… nepářou!

Text: Forrest Jump
Foto: archiv skupiny

Pět videoklipů a dvě lyric videa – to je bilance obrazového materiálu k albu Vrtochy agilních FORREST JUMP. Respektive byla – 7. 5. 2024 totiž vypouští kapela do světa šestý plnohodnotný videoklip z tohoto alba, tentokrát k otvíráku Zapomenutý svět.

Autorem videa je dlouholetý kamarád a spolupracovník kapely – Mr. Cyberolas, který má na svém kontě videoklipy třeba pro smečky Insania, Dark Gamballe nebo kultovní Progres 2. Cyberolas tentokrát připravil překvapivě epické sci-fi, ve kterém poukazuje na fakt, že dnešnímu světu a absenci zdravého selského rozumu mnozí dříve narození prostě nerozumí. Nutno dodat, že téměř tři čtvrtě roku práce je na videoklipu notně znát, a ukázka toho, že by mladá generace nejraději tu starší odeslala do Jurského parku, je jen vtipnou perličkou na konec.

Zároveň s videoklipem Forrest Jump oznamují zahájení předprodeje vinylové edice alba Vrtochy, kterého se fanoušci dočkají po roce od oficiálního vydání této velmi úspěšné desky. LP verze bude navíc obsahovat bonusový disk nazvaný Předobrazy, na kterém budou k poslechu coververze písní Pražského výběru, Spirituál kvintetu, Záviše, Hudby Praha a Karla Kryla, které doplní akustické verze písní Forrest Jump – Rozcestí, Uprostřed magnetických polí a Miluj svého hejtra. O veškeré aranže se postaral kytarista Michal Stochleba, který je podepsán už pod přearanžováním hitovky Zafúkané.

CD Předobrazy vznikalo postupně ve studiích Automnal Studio pod dohledem Pavla ‘Kurty‘ Kurtina a Happy Metal Studio u Honzy Toužimského, který dal albu také finální zvukovou podobu. Akustické verze vlastních písní kapela svěřila Bohumíru Rellichovi a jeho Royal Records, který písním vtisknul zcela odlišnou atmosféru.

Forrest Jump už s novým baskytaristou Alešem Kučou vyrazili napříč republikou na festivalová pódia, vidět je můžete v průběhu léta 2024 zde:
18. 05. – Valečov
18. 05. – Bystřice nad Pernštejnem
01. 06. – Vyšní Lhoty – Kamenité Čas Rock Fest
08. 06. – Frýdek-Místek – HellPdays
22. 06. – Tísek
22. 06. – Bohutín (Šumperk) – Offšem Rock Fest
28. 06. – Slavičín – Karpaty Fest
14. 07. – Vizovice – Masters Of Rock
20. 07. – Starý Hrozenkov
26. 07. – Kylešovice – Holba Rock na grilu
03. 08. – Ostrava – Ostrava v plamenech
09. 08. – Jihlava – Magmafest
16. 08. – Moravský Krumlov – Rock Castle
17. 08. – Pustiměř
23. 08. – Karviná – Karviná Rocks
24. 08. – Velké Losiny – Rot Kart Fest

Související odkazy:
www.forrestjump.cz
www.facebook.com/forrestjumpofficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 713

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *