RockShock

Internetový rockový magazin

Altars Ablaze podpoří novozélandské Diocletian na jejich evropském turné

Text: Michal Kusák

Po úspěšném vystoupení na vyprodaném čtvrtém ročníku Prague Death Mass se do Evropy vrací jeden z hlavních tahounů tohoto výjimečného blackmetalového festivalu – DIOCLETIAN z Nového Zélandu. Na části jejich nadcházejícího evropského turné je budou jako speciální hosté doprovázet tuzemští ALTARS ABLAZE.

Diocletian jsou bezpochyby jedním z nejkultovnějších black/deathmetalových komand. Na jejich rané desky (Doom Cult, War Of All Against All, Gesundrian) přísahají hordy black-, death- a warmetalových elitářů po celém světě. Letos jim vychází nové album Inexorable Nexus, které podle prvních ukázek zní jako Angelcorpse na steroidech. Vzhledem k zemi původu kapely jsou její vystoupení v Evropě velmi vzácná a o to intenzivnější.

Altars Ablaze patří mezi nejvýraznější zástupce tuzemského death/black metalu. Se svým prvním albem – Life Desecration (vydaným v roce 2022 u Lavadome Productions) – dokážou svou nekompromisností a intenzitou směle konkurovat zavedeným jménům. Za kapelou stojí pětice ostřílených hudebníků, což dává celému projektu jasnou identitu a kvalitu, kterou oceňují nejen žánroví fanatici po celém světě.

V rámci nadcházejícího turné se Diocletian a Altars Ablaze představí také v Praze (7. května – Underdogsʼ), v Banské Bystrici (12. května – Klub 77) a v Ostravě (13. května – Barrák Music Club).

Pokud vám loni uniklo vystoupení obou kapel na festivalu Prague Death Mass, máte druhou příležitost zažít tuto dvojitou brutální anihilaci, která se nebude již opakovat.

Upozornění: Nic pro slabé povahy. Buďte připraveni na sonickou a vizuální popravu!

FB události:
Praha – www.facebook.com/events/1028214824945373
Banská Bystrica – www.facebook.com/events/294240923639063
Ostrava – www.facebook.com/events/1190957535621114

Související odkazy:
Diocletian
www.diocletian.bandcamp.com
www.facebook.com/DOOMCULT
www.youtube.com/watch?v=41CKir6wRFY

Altars Ablaze
www.lavadome.bandcamp.com/album/life-desecration
www.facebook.com/ALTARS.ABLAZE
www.youtube.com/watch?v=BWDJgiHW84w


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 858

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *