RockShock

Internetový rockový magazin

Altros Rockfest představil kapely 24. ročníku

Text: Jan Štok

Altros Rockfest, který se svou čtyřiadvacetiletou tradicí patří k těm nejstarším rockfestům u nás, letos nabídne největší porci vystupujících v historii. Za dva dny se na pódiu v lovosickém lesoparku Osmička vystřídají více než dvě desítky kapel. Termín 19. a 20. července 2024 by si tak měli do kalendářů napsat všichni fanoušci méně či více ostré rockové hudby. Bude totiž z čeho vybírat.

„Žánrově bude letošní ročník opravdu hodně pestrá záležitost. Zazní nejen hard rock, punk, heavy metal, ale i klasický bigbít, nu-metal, death metal, folk/punk nebo v současnosti stále oblíbenější stoner rock,“ říká pořadatel festivalu Honza Štok. „Snažíme se oslovit co nejširší publikum kytarové hudby a třeba i rozšířit lidem obzory. Často nám fanoušci děkují, že poznali něco nového, na co by třeba dobrovolně nezašli. No a za ostřejší punk nás třeba někdy kovaní metalisti pohlavkují,“ dodává s úsměvem organizátor.

Pořadatelé jako obvykle vsadili na známá jména. Sobotnímu večeru bude kralovat rockový Ježíš KAMIL STŘIHAVKA s kapelou LEADERS!, STARÁ PUŠKA nebo THE FIALKY. V pátek zazní vzpomínka na Mejlu Hlavsu v podání kultovní undergroundové kapely GARAGE v čele s TONYM DUCHÁČKEM. Punkové příznivce během víkendu dále potěší HOUBA, VISION DAYS nebo litoměřičtí ŠVINDL, fanoušky ostřejších kytar zas světově proslulí HYPNOS nebo melodici STEELFAITH. Dojde ale třeba i na reggae od ústecké stálice URAGGAN ANDREW & REGGAE ORTHODOX.

Tradičně proběhne oblíbená soutěž v pití piva z tupláku na čas, kde se odvážlivci pokusí pokořit pětivteřinový rekord. Dále se mohou návštěvníci těšit na skvělé občerstvení, vinotéku, kavárnu, čajovnu, fotokoutek, tetovací salon nebo chill-out zónu. V areálu je možné také stanovat a vzít s sebou čtyřnohé mazlíčky. „Zvýhodněné vstupenky lze již teď zakoupit na webu Centra kultury Lovoš, s jehož podporou akce tradičně probíhá. Tímto bychom Centru kultury i městu Lovosice chtěli poděkovat,“ uzavírá pořadatel.

Pro kompletní program a aktuality sledujte Facebook www.facebook.com/events/365759399258989 nebo web www.altros.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1269

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *