RockShock

Internetový rockový magazin

Poletíme? dávají nahlédnout do studia i duše hudebníků. Singl Už nechci bejt muzikant avizuje připravované album

Text: Supraphon

Po loňském živáku Best of do gramofonu a oslavách 15. narozenin, které se minimálně koncertně protáhly i do letošního jara, je osmičlenná parta POLETÍME? plně připravena na další hudební dobrodružství. Prim u toho bude hrát energická muzika s vpravdě jedinečným zvukem a texty o svébytné poetice kořeněné špetkou (sebe)ironie. Důkazem budiž aktuální novinka Už nechci bejt muzikant, jež je „věnována všem hudebníkům, kteří za své muzikantství zaplatili víc, než je zdrávo,“ a doprovází ji dokumentární klip ze studia a brněnských ulic. Skladba je po loňské pecce Můžeš mi říct už druhou ochutnávkou z připravovaného nového alba, které vyjde v první polovině letošního roku a kapela jej pokřtí 17. října ve velké Lucerně.

„Je to píseň velice osobní, ale myslím si, že se v ní pozná většina muzikantů. Být hudebníkem a vést muzikantský život se vším všudy není totiž procházka růžovým sadem. Píseň vypráví o muzikantské únavě a také o momentu, kdy se člověk sám sebe ptá, jestli by mu bez muzikantství nebylo lépe. Z alternativ přichází však v úvahu pouze ‘být medvídek‘, takže je jasné, že se změna životního stylu nekoná,“ komentuje novou skladbu frontman Poletíme? a renomovaný výtvarník Rudolf Brančovský.

Doprovodný klip v režii Brančovského a Davida Podrabského dává nahlédnout do nahrávacího studia MaMu, kde kapela pracuje na novém albu. Fanoušci se v něm ale podívají i do ulic Brna, které jsou kulisami strastiplné muzikantské cesty zakončené ne/veselou pointou. Strach, že by Poletíme? došel humor, nedej bože jejich tolik typická nakažlivá energie, ale rozhodně není na místě. Napovídá tomu koncerty po okraj nabitý diář i nasazení, s jakým populární turbošansónový gang pracuje na své šesté řadovce.

„Album ponese název Hvězdy těžký to maj podle písně, která se věnuje podobnému tématu jako Už nechci bejt muzikant, leč se zpřesňujícím zaměřením přímo na celebrity. K této písni navíc nyní chystáme další, doufáme, velice vtipný videoklip. Skrze celou desku pak uslyšíte moji novou elektrickou kytaru. Tedy – chtě nechtě – s jejím zvukem přichází i rockovější pojetí našich skladeb,“ říká Brančovský k novému albu. Je tedy patrné – a naznačuje to ostatně i aktuální singl –, že se můžeme těšit na určitý posun v celkovém soundu kapely, aniž by to však bylo na úkor pro Poletíme? příznačné originality a někdy až punkové divokosti.

Těšit se dle slov frontmana můžeme také na hned několik dalších videoklipů, a kromě dosud zveřejněných jarních a letních vystoupení i na plnohodnotné koncertní turné k novému albu, mezi jehož vrcholy bude patřit i dosud největší samostatný koncert v historii Poletíme? 17. října ve velké Lucerně. Pokud nechcete, aby vám cokoli ze zmíněného ušlo, sledujte Facebook a Instagram kapely.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1343

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *