RockShock

Internetový rockový magazin

Skupina No Name představuje futuristický klip k singlu Ak nejde o všetko a přidává další koncert jarního turné

Text: BrainZone Promotion

Kapela NO NAME představuje nový klip k singlu Ak nejde o všetko, ve kterém vytvořila fascinující iluzi. Ve futuristickém klipu si zatancovala i akrobatka z pražského divadla Cirk La Putyka. Duet Igora Timka a Zoliho Šallaie je z aktuálního alba, které No Name představí na jarním turné s názvem No Name & Nocadeň – V pôvodnom znení tour 2024. Koncert v SONO Centru v Brně je vyprodaný, a proto se Igor Timko a spol. rozhodli přidat další, který proběhne 12. dubna 2024.

Album, turné, přidaný koncert a nový klip. To všechno stihla slovenská skupina No Name. Nyní představují nový klip ke skladbě Ak nejde o všetko, kterou vytvořila dvojice Roman Timko a Zoli Šallai; Roman napsal text, který Zoli zhudebnil.

„S Romanem se známe roky a přesně ví, jak pracuji. Proto mě oslovil, abych zhudebnil jeho text. Po prvním přečtení mi bylo jasné, o čem ten příběh je. Začal jsem si hrát se slabikami a vytvořil melodii, která se hodila k veršům. Velmi snadno se skládá, pokud máte před sebou dokonalý příběh,“ vysvětlil proces psaní Zoli Šallai.

Nový singl se dočkal i obrazového zpracování. Na klipu No Name pracovali s osvědčeným týmem, hlavním ‘architektem‘ klipu byl režisér Juraj Lehotský, který obrazovou stránku svěřil kameramanovi Timovi Križkovi.

„V No Name rádi experimentujeme a nebojíme se nových výzev. Tentokrát jsme tedy díky spolupráci se studiem 727 bratrů Dedíků realizovali vizi Juraje Lehotského s využitím technologie řízení pohybu. Jde o technologickou vychytávku, která dokáže vytvořit naprosto věrohodnou verzi čehokoli, co si vymyslíte. Iluze je podle mého názoru žádoucím výsledkem kreativity. A tak jsme si ji kolegou Zolim Šallaiem na place užili naplno. Prostorová a časová realita je posunuta do iluze, která vytváří více prostorů. Myslím, že výsledek je fascinující,“ říká leader kapely Igor Timko.

Klip produkoval Pavol Jelenek a zatancovala si v něm tanečnice Katrin Cvinerová, choreografii má na kontě Stanislava Vlčeková. „Cesta hlavní postavy Katrin si vyžádala zvláštní přání. Juraj Lehotský měl představu, že výrazový tanec musí obsahovat prvky akrobacie. A protože máme přátele v divadle Cirk La Putyka, vydali jsme se do Prahy na jedno jejich představení. Jurajovi se Katrin zalíbila na první pohled, setkali se a tvorba začala,“ prozradil Igor Timko.

Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Šallai a Pavol Jakab se nyní těší, že na jarním turné naživo zahrají písně z nového alba a všechny známé hity. No Name & Nocadeň – V pôvodnom znení tour 2024 odstartuje 21. března 2024 v Košicích, pokračuje 23. března 2023 v Bratislavě a v dubnu se přesune do České republiky, konkrétně do Ostravy, Brna a Prahy.

Předprodej vstupenek:
Česká republika
www.ticketportal.cz/event/NO-NAME
www.ticketmaster.cz/event/no-name-vstupenky/48487

Slovenská republika
www.predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/no-name

Více informací:
www.no-name.sk
www.facebook.com/noname.sk

No Name & Nocadeň – V Pôvodnom znení tour 2024:
21. 03. – Košice, Športová hala Stará Jazdiareň
23. 03. – Bratislava, Športová hala Pasienky
05. 04. – Ostrava, Bonver Aréna (dříve hala Tatran)
11. 04. – Brno, SONO Centrum (vyprodáno)
12. 04. – Brno, SONO Centrum
20. 04. – Praha, O2 universum


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1293

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *