RockShock

Internetový rockový magazin

Turné Lunatic Gods 2023 míří na Slovensko

Text: Jiří Vacek

Slovenští folk/blackmetallers LUNATIC GODS vydávají 21. listopadu nové album Vresovrenie na etiketě Black Hornet Productions a při této příležitosti vyjíždějí na turné po Česku a Slovensku. Na Slovensku bude mít turné tři zastávky, a to 30. listopadu v Bratislavském klubu Randal, 1. prosince ve Vrútkách (RC Mlýn) a do třetice 2. prosince v Popradu (klub Rock Fabric). Lunatic Gods doprovodí PURNAMA, ACHSAR a PLASTERY.

Lunatic Gods prošli během své bohaté historie velmi zajímavým vývojem od náročného technického thrash/death metalu k současné folk/blackmetalové podobě, aniž by ztratili své osobité kouzlo a svébytný styl. Není tajemstvím, že v sestavě kapely působí bubenické eso mezinárodního formátu Martin ‘Marthus‘ Škaroupka.

Turnovští Purnama se během posledních několika let propracovali mezi (nejen) tuzemskou extrémně metalovou špičku. Kapela v současné době připravuje nástupce úspěšného alba Flame Of Rebellion, ke kterému před nedávnem zveřejnila video ke skladbě Light In TheVoid. Klip vznikl v dílně WOLL Design spojením záběrů z posledních koncertů kapely a grafickou stylizací textu skladby. Živé záběry pocházejí i z koncertů na festivalech Masters Of Rock a HellPdays.

Levičtí Achsar mají na svém kontě jedno EP a dvě studiová alba. Stylově se pohybují s lehkostí sobě vlastní na pomezí melodického pagan/black metalu a epického heavy metalu. Pokud vás baví tvorba takových Ensiferum, Turisas nebo maďarských Grymheart, Achsar jsou kapela přesně pro vás.

Old school death metal amerického střihu v podání Plastery vás nemůže nechat v klidu. Přímočará a řádně nabroušená metalová mašina ze Zvolena válčí na deathmetalovém poli od roku 2012 a má na svém kontě jedno EP a výborné debutové album Yes, Of Corpse. Kromě death metalu můžete v jejich muzice zaslechnout závany punku, HC a grindu. V jednoduchosti je krása a méně mnohdy znamená více. Plastery jsou toho jednoznačně důkazem.

Videa:
Lunatic Gods – www.youtube.com/watch?v=sWbaudiL7Y8
Purnama – www.youtube.com/watch?v=HAMxrDZsKd8
Achsar – www.youtube.com/watch?v=3aku9Qd-NGY
Plastery – www.youtube.com/watch?v=iQF5jU_DCwI

Termíny koncertů turné 2023:
24. 11. – Brno, klub První patro (Purnama, RCZ, Mylions, Rosa Nocturna)
25. 11. – Trutnov, klub Voletiny (Purnama, Metanol, Day Before)
30. 11. – Bratislava, Randal Club (Purnama, Achsar, Plastery)
01. 12. – Vrútky, RC Mlýn (Purnama, Achsar, Plastery)
02. 12. – Poprad, klub Rock Fabric (Purnama, Achsar, Plastery)


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1048

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *