RockShock

Internetový rockový magazin

Podzim s Vypsanou fiXou

Text: Radim Bala
Foto: Pavel Novák

VYPSANÁ FIXA jede turné po klubech a stále ještě zbývá pět štací, kde se s nimi lze potkat a zapařit nebo si jen poslechnout koncert. Více info na FB kapely (www.facebook.com/vypsanafixa) nebo na jejích stránkách (www.vypsanafixa.cz).

Důvodů, proč se na některý z koncertů zajet podívat, je jistě hodně. Pro mnohé je to jistě touha potkat se s legendou. Hrají již hodně dlouho (od roku 1994) a jejich hudba je maximálně zajímavá a pestrá.

Sami se stylizují takto: „Styl? Směs melodie, energie, hluku a občasné psychedelie vzniklé z koncertního jamu. Není to tak složitý – známe heslo – vše pro píseň. Texty v naší řeči jsou důležitý, protože když už vše pro píseň, tak také dobrý příběh. Každý si ho může vyložit po svém. Nejdůležitější cizí kapely, kvůli kterým jsme to založili: Pixies, The Cure, Pearl Jam. Nejdůležitější místní kapely, kvůli kterým jsme to založili: Priessnitz, Mňága, Garáž, Psí vojáci, Znouzectnost a Marná sláva.“

Jejich turné zavítá ještě na několik míst v našich městech a místních klubech a jistě si mnoho z vás najde cestu tam, kde se s nimi potkáte. O kvalitě kapely jistě hodně vypoví fakt, že se na scéně drží již spoustu let a baví své fanoušky stále novými věcmi. Často je lze slyšet i v rotacích rádií po celé zemi, ale nejvíc si hudbu a vše kolem ní užijete jedině na živém koncertě. Letošní podzim je opravdu krásný a stále láká ven do přírody na procházky nebo do lesa na houby, ale rockové fanoušky to už pomalu a jistě táhne do klubů za muzikou. Míst k setkání s nimi je ještě dostatek po celé republice, tak se zvedněte ze židle a vyrazte na koncert.

Pokud byste chtěli ochutnávku, jak jim to hraje naživo, lze si na jejich oficiální stránce zdarma stáhnout aktuální desku, kterou je živák Bestiálně šťastní XX. Samozřejmě můžete kapelu podpořit i zakoupením desky v jejich shopu nebo jí jen tak poslat libovolnou sumu peněz na podporu produkce nové studiovky. Viditelně snaha prezentovat se pro lidi, a ne jen na nich vydělat… Link ke stažení najdete v sekci novinky.

Naladit se ovšem můžete i novým videoklipem Šína je singl.

A pokud byste chtěli zdarma nějaké lupeny na koncert v krnovské Kofole, který se uskuteční už 4. listopadu, můžete si zasoutěžit o 12 vstupenek na kapelním FB profilu (www.facebook.com/vypsanafixa).

Přehled aktuálních koncertů Bestiální kusy Tour:
28. 10. – Třebíč, Roxy – www.goout.net
03. 11. – Hořovice, Labe – www.goout.net
04. 11. – Krnov, Kofola – www.goout.net
11. 11. – Pardubice, Žlutý pes – www.goout.net
25. 11. – Frýdek-Místek, Stoun – www.goout.net
16. 12. – Havířov, Vánoční městečko (vstup zdarma)
19. 12. – Praha, Palác Akropolis – www.goout.net

Související odkazy:
www.vypsanafixa.cz
www.facebook.com/vypsanafixa


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1222

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *