RockShock

Internetový rockový magazin

Nomura se hlásí s novinkou The Silent Whisper

Text: Smile Music

Po roční odmlce a změnách v sestavě se nadějný progresivní djent kvintet NOMURA hlásí s novým EP The Silent Whisper. Jako první z desky kapela vypouští eponymní skladbu s videoklipem.

Muzika kapely Nomura míří přímo na solar, tlak zjemňuje ambiencí i jemnou kytarou. Nakažlivý lámaný rytmus táhne dopředu. Pětice talentů se ponořila do vod moderního progresivního metalu založeného na specifickém groovu a pro djent typickém sekání, přičemž laškují s core žánry s přívlastky death, metal či hard.

Na chystaném EP kapela koncentruje svou hudební vizi a ve spolupráci se zahraničním producentem a nadaným muzikantem v jedné osobě Ryanem Woodem ji dotahuje k dokonalosti: „K perfekcionismu jsme EP dotáhli díky Ryanovu individuálnímu přístupu a zkušenostem z oblasti corové hudby. Taky k tomu určitě přispěla možnost mixování online, kterou preferuje a nám se taky osvědčila,“ komentuje bubeník Dominik Černoch práci ve studiu 105mm Studios. Propracovaný videoklip doprovázející skladbu The Silent Whisper pochází z dílny Matea Ťažkého.

Vydání EP ztížila epidemiologická situace a nepřízeň osudu, kluci jsou ale nezlomní: „Drtivou většinu skladeb a nápadů do kapely přinesl náš dnes už bývalý kytarista Jiří Mrázek. Jirka už v rámci kapely vyčerpal svou studnu inspirace, a tak si chtěl dát od hudby na chvilku pauzu. Jeho post v kapele však obsadil neméně kvalitní a zkušený kytarista Alexandr Zemek, se kterým už od léta koncertujeme,“ komentuje situaci v kapele bicman Dominik.

EP The Silent Whisper Nomura zahraje poprvé živě v legendárním klubu Modrá Vopice v Praze, následovat bude několik podzimních zastávek napříč republikou včetně předskakování HENTAI CORPORATION.

Aktuální sestava:
Daniel Pénzes-Gyurický – zpěv
Jakub Káňa – kytara
Dominik Černoch – bicí
Adam Kiss – baskytara
Alexandr Zemek – kytara

Přehled zastávek turné:
06. 10. – Praha, Modrá Vopice
13. 10. – Frýdek-Místek – support Hentai Corporation
28. 10. – Olomouc
13. 11. – Brno, M13
18. 11. – Kopřivnice
09. 12. – Kolín

Související odkazy:
www.facebook.com/Nomuraofficial
www.nomura.bandcamp.com
www.instagram.com/nomura_band_official


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1208

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *