RockShock

Internetový rockový magazin

Dissolving Of Prodigy – Reedice alba Loučení se světem pozemským vyjde symbolicky 23. září

Text: Herdron

Album Time Ruins Also Beauty (1997) uzavřelo první část vývojové kapitoly DISSOLVING OF PRODIGY, kapely, která patří k průkopníkům českého death/doomu. Ze sestavy devadesátých let vydržel krom frontmana Reného Krystyna (dále jako Fusaty) už jen kytarista Richard Minx. Po odchodu původního vokalisty Pichloče samozřejmě probíhalo hledání nového zpěváka, ale všechny pokusy skončily ve slepé uličce. Jelikož Pichločových kvalit nikdo nedosahoval, došlo ke zjištění, že pod svícnem je největší tma a Fusaty si ke kytaře přibral i zpěv… v češtině. To proto, že anglickým jazykem nikdy nevládnul a ani se ho učit nechtěl. Zatímco Pichloč valil murmur, Fusaty musel jít s hlasem do výšek, takže to byla velká změna. Hloubku Pichločova hlasu prostě nešlo napodobit. Stejně tak hudba se trochu proměnila, odvalila ze sebe ten ultra pomalý balvan, který v devadesátých letech kapelu symbolizoval.

Loučení se světem pozemským bylo vydáno v červnu 2002 u labelu Crystal Productions jako standard jewel CD box. Krom frontcoveru jsme u této reedice z původní grafiky příliš netěžili, protože mi nadále připadá jako nepovedená.

Součástí digipackové edice jsou také dva bonusy, které nahráli Fusatého kamarádi/muzikanti z Havířova a blízkého okolí. S mnohými z nich ve své době sdílel nejen koncertní pódia, ale především společné stoly v občerstvovacích zařízeních.

Reedice Loučení se světem pozemským vyjde v den desátého výročí od okamžiku, kdy Fusaty nedobrovolně opustil svět pozemský. Poprvé na digipacku a audiokazetě. Na vinylu 4. 7. 2024, v den Fusatého nedožitých 50 let.

K digipacku a MC se samozřejmě dá přiobjednat cokoliv dalšího z Pařátshopu, třeba pánská trička k této události. Ta budou vyrobena pouze na předobjednávky do 17. září. Proč pouze na předobjednávky? Článek ʻZměna v distribuci merchandise z dílny Pařátuʻ je k přečtení v Pařátshopu zde.

Pakliže nebudete chtít objednávku poslat zásilkovou službou, klidně se můžete zastavit osobně k nám do výdejního místa v Háji ve Slezsku. Podrobnější informace v článku zde.

Na jednu objednávku v Pařátshopu lze z tohoto titulu zakoupit pouze jeden kus. Systém je tak nastaven záměrně. V případě zájmu o více kusů z jednoho titulu pište na petr@paratshop.cz a domluvíme se individuálně.

Předplatitelé Pařátu mohou využít věrnostní slevu. Podrobnější informace zde.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1091

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *