RockShock

Internetový rockový magazin

Nepokoření, neopuštění. Kataklysm a Soilwork po letech v Praze

Text: Obscure Promotion

Francouzsko-kanadský melo/death syndikát KATAKLYSM se po skoro šesti letech vrací do Prahy ve společnosti SOILWORK. A tahle melodic ikona ze Švédska do Prahy také nezavítala přes sedm let, tak vezměte lístky útokem, dokud jsou!

V roce 1992 se v chladném větru kanadského Montrealu zrodil jeden z nejlepších tamních extrémních hudebních vývozních artiklů – Kataklysm. Neúprosnost, tvrdá pracovní morálka a hudební vizionářství z něj v žánru extrémního metalu udělaly jméno, které za více než třicetiletou kariéru dobylo teritoria Evropy, obou Amerik, Austrálie, Asie, a dokonce i Jižní Afriky.

Francouzsko-kanadský melo/death syndikát Kataklysm se vrací do Prahy s novou silou ze ‘stínů a prachuʻ rozpadající se existence lidstva s triumfálním čtrnáctým albem Unconquered, které v neúprosné vlně mocného zvuku přináší jeho modernizaci a čerstvě zuřivou energii.

Švédská metalová eminence Soilwork se zrodila v roce 1995 v Helsingborgu v rukách kytaristy Petera Wicherse a zpěváka Björna ‘Speed’ Strida. Unikátní mix melodického death metalu patří ke klasickým zástupcům göteborské scény, který vystoupal do strmých výšin na uznávané desce Natural Born Chaos produkované věhlasným Devinem Townsendem.

I přes několik personálních změn a nedávnou tragickou událost – úmrtí kytaristy Davida Anderssona – pracovití Švédi a jeden Francouz se své cestě, kde osobitě proplétají death/groove/core mix, úspěšně věnují již 25 let a nyní s novým a nadmíru pozitivně hodnoceným dvanáctým albem Övergivenheten si po dlouhých sedmi letech zas podmaní Prahu.

S mixem metalu, progu, folku a orchestrální hudby jsou v roli supportu Američané WILDERUN.

26. 2. 2023 – Praha, Palác Akropolis
FB událost – www.facebook.com/events/895376614822390
e-Ticket – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/530

Vstupenky v prodeji i v síti Ticketmaster a GoOut.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 828

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *