RockShock

Internetový rockový magazin

Kamenité Čas Rock Fest se vrací na festivalovou mapu v čele s polskými Vader

Text: Jiří Olszar

S populárním Kamenité Čas Rock Festem to v poslední době nevypadalo vůbec dobře. Pro 15. ročník, který musel být hned dvakrát zrušen kvůli covidu, přišla v letošním roce málem smrtelná rána v podobě krachu předprodejní sítě Ticket-Art, kdy pořadatelé přišli o nemalé peníze. Pořádající agentura Mar-Tom Music to ale nakonec jen tak nevzdala a vrací fanouškům zpět jejich oblíbený festival. Ten se uskuteční ve dnech 2.–3. 6. 2023 v tradičním areálu Kamenité ve Vyšních Lhotách.

A podle zatím potvrzených jmen to vypadá, že návrat na festivalovou mapu se ponese ve velkém stylu. Na všech nakonec neuskutečněných ročnících potvrdili svou účast jedni z headlinerů, polští VADER. Tahle deathmetalová legenda neodřekla účast ani pro rok 2023. Kultovní formace stihla mezitím vydat své aktuální a v pořadí již šestnácté album Solitude In Madness, takže se fanoušci mohou těšit nejen na osvědčené staré fláky, ale i nějakou tu novější muziku.

Jako první svou účast pro nadcházející ročník ale potvrdili tuzemští ‘pivní bratři‘ ALKEHOL, kteří letos slaví rovných 30 let existence a jistě budou v oslavách pokračovat i v příštím roce. Chybět nebude ani stále populárnější tanzmetalová klatovská parta TRAUTENBERK, která přiveze své zbrusu nové album Vzpoura kanců. Vůbec poprvé se na festivalu představí poměrné nové zajímavé seskupení PANOPTIKO, které si hned loni připsalo na konto první album Poslední tango a zaujalo nemalé množství posluchačů. Patrně nejstarší a nejzkušenější budou kultovní TÖRR, kteří své začátky datují až někam k roku 1977, ale jsou stále velice aktivní, jak potvrzují například loňským počinem Inkvizitörr. Populární hity hardrockové legendy KISS pak připomenou ti nejpovolanější, tedy nejlepší revivalová kapela KISS FOREVER BAND z Maďarska. Ze Slovenska pak dorazí a na punkovou strunu zabrnkají BIJOUTERRIER.

Kapelu PORTA INFERI není potřeba, zejména pravidelným návštěvníkům, vůbec představovat. Tahle agilní powercorová smečka se má čile k světu a pořád fanoušky zásobuje nějakou novou muzikou. Naposledy se tak stalo s dalším česky otextovaným singlem Síla je v nás. A určitě silná bude i skupina KOMUNÁL z Chlumce nad Cidlinou, která je na světě už hezkou řádku let, konkrétně tedy od roku 1989, kdy působila pod původním názvem Komunální odpad. Návštěvníci festivalu si jistě dobře pamatují i slovenskou power/heavy stálici EUFORY, která by měla v příštím roce vydat dlouho očekávané nové album. Zatím poslední potvrzenou kapelou jsou crossoveroví DARK GAMBALLE, kteří rovněž nepřijedou s prázdnou, ale se silnou, loni vydanou skvělou deskou Romance panenky a kladiva.

Tím ale určitě ještě výčet účinkujících nekončí, takže můžete čekat na další zajímavá jména. Nač ale čekat určitě nemusíte, jsou vstupenky. Ty už jsou samozřejmě k mání jsou a zakoupit je můžete na stránkách www.ticketstream.cz.

Související odkazy:
www.facebook.com/profile.php?id=100063565961026
www.facebook.com/events/677200210379495
www.facebook.com/profile.php?id=100063630246937
www.mar-tom.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1792

One thought on “Kamenité Čas Rock Fest se vrací na festivalovou mapu v čele s polskými Vader

  1. Zdravím pořadatele,
    mám vaši vstupenku z roku 2020 na Kamenité. Je platná na letošní akci nebo ji mám vyhodit ? dík za informaci. Akce 2020 byla zrušena…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *