RockShock

Internetový rockový magazin

Originální Dárek k jubileu pokřtil Imranu Musovi Zangimu Richard Tesařík a zazpívala mu Jana Koubková

obal alba

Text: Warner Music

Režisér a hudebník Filip Zangi se rozhodl darovat svému otci, perkusionistovi IMRANU MUSOVI ZANGIMU k jeho kulatým narozeninám netypický dárek, realizaci sólového studiového alba. Pod názvem Dárek vyšlo před několika dny a oslavenec ho pokřtil během koncertu v pražském Jazz Docku společně s Richardem Tesaříkem, s nímž hrával v kapele YoYo Band.

Dárek je unikátní album i proto, že pro jeho kompletní vznik byl stanoven pouhý jeden týden – dva dny vznikala hudba, dva dny se zkoušelo a tři dny nahrávalo. Autorem většiny skladeb je Matěj Belko spolu s Filipem Zangim a všechny vznikaly přímo ve studiu. Na albu se podílela řada vynikajících muzikantů: baskytara – Matěj Belko, kytara – Matěj Morávek, klávesy – Jan Aleš, saxofon a dechové nástroje – Michal Žáček a samozřejmě perkuse Imran Zangi a bicí – Filip Zangi. Zpívajícími hosty jsou Annamária dʼAlmeida, Michael Viktořík z J.A.R. a Mislif z USA.

Souběžně s realizací alba natáčel Filip Zangi, absolvent Filmové akademie M. Ondříčka v Písku, dokument. Ještě před tím, než se CD objevilo na světě, stihl film získat hned dvě ocenění – jako nejlepší dokument a jako celkový vítěz Start Film Festu v Bystřici nad Pernštejnem. Koncert v Jazz Docku ovšem kamera zaznamenala také, takže se doplní původně otevřený konec dokumentu a kruh se uzavře.

Během strhujícího koncertu na pomezí jazzu a funku se ke skupině, která spolu vystupovala na veřejnosti vůbec poprvé, přidalo několik hostů. Kromě zmíněného Richarda Tesaříka přišla jubilantovi popřát třeba i zpěvačka Jana Koubková, s níž kdysi začínal, a po celá léta je spolupráce sváděla stále dohromady.

Imran Musa Zangi je špičkovým perkusionistou. Začínal u Jany Koubkové a spolupracoval s mnoha skupinami a zpěváky, mj. YoYo Bandem, Martou Kubišovou, minus123minut a Monkey Business. Mnoho let hraje společně s Martinem Kratochvílem. Soukromým povoláním je oční lékař. Jeho syn Filip absolvoval Filmovou akademii Miroslav Ondříčka v Písku. Za dokument Dárek o natáčení tohoto alba získal hned dvě ocenění – jako nejlepší dokument a jako celkový vítěz Start Film Festu v Bystřici nad Pernštejnem. Hraje v jazzovém seskupení s Martinem Kratochvílem (KAZZ – Kratochvíl, Ackermann, Zangi, Zangi). Na bicí nebo perkuse doprovázel ale třeba i Bena Cristovaa, Raega či Pavla Calltu.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 761

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *