RockShock

Internetový rockový magazin

Monika Načeva a Zdivočelí koně míří do Vzletu i s novými skladbami

Text: Anna Mašátová

MONIKA NAČEVA a ZDIVOČELÍ KONĚ vystoupí 6. října v pražském Vzletu, kde uvedou nový videoklip i skladby z připravovaného alba.

Zdivočelí koně, projekt jedné z nejvýraznějších a nejzajímavějších osobností české hudební scény, Moniky Načevy, přináší zhudebnění básní umělců pronásledovaných minulým režimem z 60.–80. let. Texty písní tak pocházejí z pera Václava Hraběte, Ivana Martina Jirouse, Pavla Zajíčka (jehož báseň dala název i celému projektu), Vladimíry Čerepkové, Věry Jirousové nebo Šárky Smazalové.

„Moc se těším do Vzletu, se kterým jsem spjatá přes představení Dechovka divadla Vosto5, které tam hrajeme. Vystoupím s rozšířenou kapelou a budeme moci i živě doprovodit nový patnáctiminutový klip Zdivočelí koně, jejž pustíme. Zazní také poprvé ukázka z naší chystané desky,“ říká Načeva.

Načeva je spjata s poezií Jáchyma Topola, spoluprací s Michalem Pavlíčkem, ale i herectvím (Divadlo Sklep, Vosto5, Minor), na Českém rozhlasu Vltava uvádí pořad Sedmé nebe s Načevou.

Vršovická kulturní křižovatka Vzlet byla otevřena roku 2021 novou životní kapitolou díky spojení čtyř kulturních organizací – Divadla Vosto5, barokního orchestru Collegium 1704, Brejlanda a Kina Pilotů. Koncertní série Hudební Vzlet pak přináší nadžánrovou dramaturgickou linku současné hudby.

Vstupenky zakoupíte na www.vzlet.cz.

FB událost – www.facebook.com/events/770723997543713


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1466

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *