RockShock

Internetový rockový magazin

SOMALI YACHT CLUB – The Space

Jeremy Records / 45:20

Příběh kapely se začal psát v roce 2010, kdy kytarista a vokalista Ihor poslal bubeníkovi Lesykovi náhodnou zprávu na fóru pro ukrajinské hudebníky, aby si zkusili zahrát hybrid psychedelického post-rocku, hardcoru, stoner a post-metalu. Zaujatý Lesyk nato povolal baskytaristu Artura, aby vytvořil první sestavu kapely. Úvodní jam sessions pak proběhly tak dobře, že se trio rozhodlo natrvalo pokračovat.

Všichni tři pak zavzpomínali na úspěchy ve svých dřívějších skupinách, a navázali tak na nabyté zkušenosti. Byl vytvořen zajímavý sound i název skupiny Somali Yacht Club. Začali také opět jamovat a našli hudební směs, která všem sedí a kterou vždycky milovali. Konkrétně jde o skladby, které jsou hodně elektrické, z čehož čerpají inspirace. Jakkoli můžou být jejich vlivy široké i rozmanité, Somali Yacht Club si začali razit svou vlastní cestu. Po impozantním debutu The Sun z roku 2013, kde zazněl psychedelic, stoner a doom metal, pokračovali se stonerrockovým albem The Sea z roku 2016. Třetí vydané album The Sludgelord z roku 2018 u labelu Metal Storm už však nabízí výživný materiál v bohatém a dobře prozkoumaném žánru.

Nové album The Space bylo nahráváno na různých místech poblíž Lvova a vydáno u Jeremy Records, přičemž podíl na něm měli i dva Češi, a to u mixu a masteringu – Jaroslav Celujko za Jaro Sound a Dasha Pliska vybrazením supernovy na obálce nosiče. The Space také završuje trilogii. Je dosti složitě spojeno se skutečným příběhem, protože kapela je už více zaměřená na instrumentální stránku. The Space je velmi volně spojeno s jediným konceptem. Je ještě abstraktnější a s osobitějšími lyrickými tématy. Pulsar byl prvním napsaným a pojmenovaným songem pro toto album, takže svým názvem stanovil i cestu, na které se Somali Yacht Club nacházejí v plném rozsahu svých zvukových prvků. Ne vše ale tady zůstalo zodpovězeno…

minimum 1, maximum 5

Karel ‘Kajarock‘ Šustík

www.facebook.com/Somaliyachtclub


DALŠÍ RECENZE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 646

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *