RockShock

Internetový rockový magazin

Klub Foyer láká na zářijový koncert amerického bluesmana Jimmyho Bozemana

Text: Michaela Horáková

Šumperský Dům kultury na podzim opět otevře svůj Klub Foyer, kam na pátek 9. září 2022 pozval amerického písničkáře JIMMYHO BOZEMANA s kapelou THE LAZY PIGS.

„Po úspěchu prvních dvou jarních klubových večerů jsme se v září rozhodli proměnit prostor foyer hlavní budovy Domu kultury na menší hudební klub. Na jeden večer ožije country a blues melodiemi, hrou světel a zvuků cinkajících sklenic otevřeného baru,“ uvádí koncert dramaturg Ondřej Procházka.

Písničkář Jimmy Bozeman je příkladem generace nezávislých amerických hudebníků sedmdesátých let. Pochází z malého města Lake Charles v Louisianě. V této oblasti se odpradávna střetávalo mnoho hudebních žánrů – jižanské blues, zideco, apalačský cajun irských přistěhovalců, country, hillbilly a western swing. Jimmyho tvorba je tím výrazně ovlivněna a hlavní síla jeho příběhů tkví právě v osobním prožitku a poznání. Na cestě za hudbou procestoval spoustu míst z Louisiany do Texasu a přes Mexiko až do Prahy, kde se nakonec usadil.

Hvězdnou sestavu jeho doprovodné kapely tvoří muzikanti s letitou hudební praxí, houslista Pepa Malina (Malina Brothers), kytarista Jakub Racek (Plavci), kontrabasistka Svatka Hlávková-Štěpánková (The Amplified Acoustic Band, ex-Pavel Bobek) a bubeník Tomáš Vokurka (Ivonne Sanchez).

Počátky této hudební skupiny se datují rokem 1992, kdy původně vznikla zejména ze zahraničních muzikantů hrajících převážně na Karlově mostě. Poté se přesunula i do klubů a na festivaly po celé České republice. Jelikož většina členů působila i v jiných hudebních formacích, bylo možno The Lazy Pigs slyšet i jako Band Of Jakeys nebo Bohemian Wetbacks.

Skupina hraje mix vlastních a tradicionálních skladeb. Přesto, že hudebníci žijí v Evropě, má kapela velmi autentický americký styl. Za celou dobu existence The Lazy Pigs bylo natočeno sedm alb. To nejnovější nese název Old, New And In Between a můžete na něm slyšet jeho autentický folk hillbilly, honky tonk a country blues. Koncert Jimmyho Bozemana s kapelou The Lazy Pigs začíná v pátek 9. září od sedmi hodin večer, vstupné v předprodeji je 190 korun, v den akce pak 250 korun. Vstupenky je možné zajistit na www.dksumperk.cz a www.smsticket.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 600

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *