RockShock

Internetový rockový magazin

Orlovský charitativní festival Rocktherapy přivítá fanoušky už tuto sobotu

Text: Jiří Olszar

Už tuto sobotu 27. 8. 2022 se otevřou brány letního kina v Orlové, aby se zde už potřinácté sešli (nejen) příznivci rockové a metalové hudby, kteří mají srdce na tom správném místě. Nepůjde zde totiž jen o samotnou muziku, ale především o pomoc někomu, kdo to nemá v životě zrovna lehké. To je vlastně krédem pořadatelů po celou dobu existence charitativního festivalu Rocktherapy. Letošní ‘tváří‘ festivalu bude organizace SONS – Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR (pobočka Orlová).

Letošní ročník Rocktherapy odstartuje už v 15.10 hod. jihlavská melodicmetalová kapela SOTURY. Ta letos slaví 10 let existence a do Orlové zavítá se stále aktuální loňskou novinkou Anděl zkázy. Loni vydala nové album Hevy MeNtal i skupina TERRAPIE, v jejímž čele stojí skvělý zpěvák a showman Miro Šmajda. Ze Slovenska pak dorazí u nás velice populární kapela EUFORY. Příznivci power/heavy metalu by měli být včas na značkách, protože tohle bude parádní jízda. Hlavní pořadatel festivalu, kytarista Ivan ‘Jeki‘ Jekielek, přivede již tradičně na stage svou metalovou partu AHARD, která letní akce projíždí s novým koncertním setlistem.

Večerní čas festivalu pak bude patřit interpretům, kteří zde u fanoušků již dříve skvěle zabodovali, a tak je jasné, že budou patřit i k ozdobám letošního ročníku. LIMETALL mají letošní léto taky pěkně našlapané, ale síly jim neubývají, a tak Stará garda Venca, Jura, Jarda a Fany přijede rozdrtit i orlovské fanoušky silou ‘parního stroje‘. Respekt si jistě zaslouží i již více jak třicet let stará DOGA. Ta ale rozhodně není bezzubá a pořád štěká pěkně nahlas, jak ostatně potvrdila na svém posledním stejnojmenném albu. Polští OBERSCHLESIEN se museli loni z účasti na festivalu z rodinných důvodů omluvit. Letos ale chybět rozhodně nebudou. Jejich dunivá industrialmetalová muzika s hornickou tematikou a texty ve slezském nářečí má k místním fans hodně blízko, takže závěr celého festivalu bude pěkně pekelný.

A pekelnou show lze jistě očekávat i v podání herecké skupiny Démoni CZ Orlová, kteří svými originálními maskami, kostýmy a pyroefekty potěší a možná i vyděsí nejednoho malého či velkého fanouška. Ti nejmenší se mohou navíc těšit na doprovodný program, a pokud budou mít méně než 120 cm, budou mít vstup zdarma. Ostatní návštěvníci zaplatí za vstup solidních 400 Kč a ti, kdo na festival dorazit nemůžou, ale přesto by jej rádi podpořili, mohou zaslat jakýkoliv finanční dar na sbírkový účet 229007438/0600. Další podrobnější a aktualizované informace najdete na festivalových stránkách a Facebooku.

Související odkazy:
www.rocktherapy.cz
www.facebook.com/rocktherapy
www.facebook.com/events/974032220099477


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1802

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *