RockShock

Internetový rockový magazin

Jedinečný gramofon Pro-Ject Metallica dorazil na český a slovenský trh

Text: Jan Frič
Foto: archiv Whispr Communications

Limitovaná edice špičkového gramofonu vznikla v přímé spolupráci s kapelou METALLICA a důrazem na co nejlepší reprodukční vlastnosti. Posluchačům tak nabídne nejen úchvatný vzhled, ale také špičkový zvukový projev.

Společnost Pro-Ject oznámila zahájení prodeje unikátního gramofonu Pro-Ject Metallica Limited Edition. Ten se kromě neotřelého designu, který vychází z loga světově známé kapely, se zrcadlovým povrchem pyšní i celou řadou technologií, které uspokojí i náročné milovníky vinylu. Nechybí těžký skleněný talíř odolný vůči nežádoucím rezonancím, výškově nastavitelné hliníkové podstavy, ani 8,6″ S-shape rameno zpřesňující geometrii vedení jehly drážkou. Kromě dnes obvyklých rychlostí 33 1/3 a 55 RPM gramofon nabízí i možnost přehrávání rychlostí 78 RPM. Poradí si tak i s historickými šelakovými nahrávkami.

Fanouškům se tak dostane gramofonu, který okamžitě ohromí vzhledem a po dosednutí špičkové přenosky PICK IT S2C na desku zaplní poslechovou místnost úchvatným přívalem hutných rifů i jemných hudebních nuancí.

Všestrannost a precizní komponenty
Gramofon Pro-Ject Metallica staví na špičkové kvalitě komponentů a osvědčených principech, díky kterým se značka stala etalonem vinylového Hi-Fi poslechu. Veškeré komponenty kritické pro zvukovou reprodukci jsou vyrobeny z kovu. Těšit se tak lze z aluminiového ramene, které spočívá v soustruženém aluminiovém uložení, a přesné soustružení z aluminia dalo vzniknout i hnacímu kolu se subtalířem. Už při prvním kontaktu je tak jasné, že vše bude fungovat i po letech používání.

Skleněný talíř, který napomáhá příkladné stabilitě elektronicky řízených otáček, navíc nabízí efektní pohled na komponenty. Bohaté příslušenství zahrnující i speciální řemínek pro přehrávání 78 RPM nahrávek a SME konektor pro snadnou výměnu přenosky navíc umožňují snadný přechod mezi vinylovými a šelakovými deskami. Pro-Ject Metallica Limited Edition tak spojuje univerzálnost, efektivitu i efektní vzhled tím nejlepším možným způsobem.

Cena a dostupnost
Gramofon Pro-Ject Metallica lze získat v prodejnách AQ audio studio a v e-shopu www.hifi-audio.cz a u vybraných partnerů za cenu 37 490 Kč.

Technické specifikace:
Rychlost – 33, 45 (78)
Pohon – elektronicky řízený řemínkový pohon
Talíř – těžký skleněný talíř
Ložisko talíře – bronzové ložisko s nerezovou osou
Maximální odchylka rychlosti – 33: +/- 0,15 %, 45: +/- 0,13 %
Stabilita rychlosti – 33: +/- 0,35 %, 45: +/- 0,30 %
Odstup signál/šum – 66 dB
Rameno – hliníkové 8,6″ S-shape rameno
Headshell – SME
Efektivní délka a hmotnost ramene – 218,5 mm / 7,5 g
Přesah – 18,5 mm
Příslušenství v balení – napájecí zdroj 15V DC / 0,8 A, řemínek pro 78 RPM desky, adaptér pro 7″ desky
Příkon – 4W / 0W pohotovostní režim
Rozměry – 415 x 113 x 320 mm (Š x V x H)
Hmotnost – 7 kg


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 685

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *