RockShock

Internetový rockový magazin

Punkrockový festival Rock In Brünn se po roce vrací do srdce Brna

Text: Daniel Šedivý

Po loňském zahřívacím ‘nultém‘ ročníku se dne 25. 6. 2022 opět uskuteční městský punkrockový festival Rock In Brünn. Po marném hledání vhodného areálu zůstává festival na nádvoří kavárny Trojka historického Domu pánů z Kunštátu, přímo v samém srdci Brna. A nabídne hned devět kapel!

Největším tahákem je jednoznačně pražská banda THE FIALKY, která svou punkovou káru táhne už přes dvacet let. To, že s každým rokem navíc jen a jen zrají, mohou na sto procent potvrdit návštěvníci loňského ročníku. A navíc se tentokrát dostane i na všechny ty, co při jejich jarním koncertu na Melodce museli zůstat z kapacitních důvodů před dveřmi klubu.

Ze Slovenska dorazí trojice BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ, sestavená z legend tamní punkové scény. Když se spojí dva členové Zóny A (kteří vědí, kdy odejít) s kytaristou Lord Alex, nemůže z toho vzejít nic jiného než továrna na hity. A od východních sousedů dorazí i BEAUTIFUL BASTARDS, punk’n’rolleři z Topoľčian.

Brněnské barvy bude hájit parta srdcerváčů SUPERTESLA, která letos vydala vyzrálý debut Příběhy ze zadních sedadel a za šest let existence dokázala už podlomit nejedna kolena. Domácí bude i skate/punková pětice HONEM, která se vrátila na pódia v pozměněné sestavě, ale s o to větší vervou. Zdatně jim budou sekundovat i místní THE DESPERATE MIND.

Na podobnou, skate/punkovou notu zahraje i ‘největší neznámá česká kapela‘ KRANG. Superskupina z Valmezu paradoxně sklízí ovoce především v zahraničí, to ale neznamená, že by vám měla unikat. Navzdory krátké stopáži svých desek mají nápadů na rozdávání. A neméně světově znějí i LOUTY z Roudnice nad Labem – srdcovka každého, komu kdy zkřížili cestu. Line-up doplní THE SLOBS z Olomouce.

Nádvoří Domu pánů z Kunštátu na Dominikánské ulici se návštěvníkům otevře v sobotu 25. června ve 13.00 hod. Vstupné za zvýhodněnou cenu lze pořídit v předprodeji v Kavárně Trojka a Pubu u Dvou přátel.

Videa:
The Fialky – Poslední Gangwww.youtube.com
Supertesla – Slibwww.youtube.com
Krang – Time Is Tickingwww.youtube.com

Související odkazy:
FB událost – www.facebook.com/events/1017891365775495
Pořadatel – www.facebook.com/rockinbrunn


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 763

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *