RockShock

Internetový rockový magazin

Podle Michala Hrůzy je důležité, aby všichni v kapele byli přátelé

Text: Iva Pavlousková

Zpěvák a textař MICHAL HRŮZA byl hostem Music Studia Live Frekvence 1. Spolu s kapelou zahrál živě do vysílání hity Pro Emu, Nahoru nebo Píseň kovbojská. V rozhovoru moderátorům Lubce Ponížilové a Mírovi Michálkovi prozradil, jak plánuje oslavit 50. narozeniny, kdy se dočkáme nového alba, a také představil nového člena kapely. Hostem dalšího Music Studia Live Frekvence 1 bude ve středu 6. června od 9.00 hodin zpěvačka LENNY.

„Na oslavu mých krásných 50. narozenin plánuji tři velké koncerty s kapelou, ženským symfonickým orchestrem Bon Art Pops Orchestra a Kühnovým dětským sborem, takže nás na pódiu bude sto dvacet,“ řekl Michal Hrůza. Turné Symphonica se odehraje na nádherných místech, 9. června v zahradě Trojského zámku v Praze, 17. června na zámku Kačina a 24. června na brněnském hradě Špilberk. S dámským orchestrem se poprvé sešli na koncertě v Rudolfínu, vzpomínal zpěvák. Podle jeho slov to byl naprosto neuvěřitelný zážitek, protože obyčejnou písničku v symfonickém provedení společně pozvedli do úplně jiné dimenze s novými rovinami. Chvíli mu trvalo, než si zvyknul, že hraje nejen s kapelou, ale i s orchestrem, kdy se musí řídit podle pokynů dirigenta. Přiznal se, že se mu stala chyba na Colours Of Ostrava, kdy se s orchestrem v jednom songu rozešel, kapela hrála podle něho. Naštěstí to ale dobře dopadlo, song zastavili a on se omluvil, posluchači měli pochopení pro živé vystoupení, tak mu ještě zatleskali.

Při uvádění songu Nahoru Michal Hrůza připomněl, že tuto skladbu v předpremiéře odehrál sám na kytaru v listopadovém Music Studio Live Frekvence 1. Vzhledem k tomu, že šlo tenkrát o naprosto čerstvou novinku, měl text s sebou ručně napsaný na papíru ještě se škrtanci. „Motiv Nahoru je o tom, že když je člověk někdy dole, je na tom špatně, tak jediná cesta je nahoru. Měli jsme točit k němu videoklip v Berlíně. Po válce byl zničený, pak ještě byl rozdělen na východní a západní část. Dneska patří mezi velká světová města. Navíc je strašně zajímavý pro naše středoevropské podmínky,“ uvedl jako zajímavost. Přestože vše bylo již připravené, nakonec z natáčení sešlo kvůli různým omezením. Naštěstí z nafocených lokací sestříhali alespoň klip, podle zpěváka video z fotek s dopsaným textem funguje i tak velmi dobře. A protože je prý líný, tak to tak už nechá.

V rámci návštěvy na Frekvenci 1 Michal Hrůza představil nového člena kapely, muzikanta Honzu Horáčka, který dříve hrál na koncertech Mekyho Žbirky. „On je obrovský přínos do kapely, my se s Honzinem známe dvacet let. Hrál jsem i několik let s jeho kolegou ze studií. Jsme taková propojená parta,“ uvedl. Navíc Meky Žbirka si bral kluky z jeho kapely, když byl zpěvák rok v nemocnici, takže to bere, že je to tak trochu na oplátku. „Strašně si to sedlo hlavně lidsky, protože v kapele všichni musí být v normálním životě přátelé,“ pokračoval. Jako důkaz, jak jim to spolu opravdu skvěle klape, si spolu Michal Hrůza a Honza Horáček střihli duet Píseň kovbojská ze seriálu Slunečná.

Na závěr rozhovoru pro Frekvenci 1 Michal Hrůza ještě prozradil, že na nové album se můžeme těšit již příští jaro, pokud vše dobře dopadne.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 647

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *