RockShock

Internetový rockový magazin

DIABLO – When All The Rivers Are Silent

Obal alba

Sakara Records / 40:14

Finsko má nepřeberné množství vysoce kvalitních metalových kapel. K nim patří mírou vrchovatou i Diablo, kteří nyní vydali sedmé album When All The Rivers Are Silent. O albech Diablo je známo, že si dají i na maličkostech záležet a pečlivě vše připravují i prezentují, což není výjimkou ani tentokrát.

Rozjezd byl od vzniku po 10 letech a s 5 vydanými alby triumfální. Menší problém nastal s čekáním u šestého alba Silver Horizon, které vyšlo až roce 2015, což bylo po 7 letech od předchozí nahrávky, ale je dosud hudebně nejlepší. Je zde zpracován sci-fi román Aniara od nositele Nobelové ceny Harryho Martinssona. Kolosální úspěch alba vynesl kapelu přímo na 1. místo ve finských albových žebříčcích. Totéž Diablo zopakovali i nyní s When All The Rivers Are Silent, které rovněž vyšlo po 7 letech. Mistři outlaw metalu i nyní dávají plně najevo svou spokojenost. Předně duo z čtyřčlenné kapely, Rainer Nygärd (vokál, kytara) a Marko Utriainen (kytara), napsalo intenzivní kolekci songů, ze kterých vyzařuje velká péče o detail. Nezbytný koncept alba a vizuály přivádějí kapelu k samotné řece Kalajoki v severní Ostrobothnii ve Finsku.

Rainer Nygärd (známý také jako velký fanoušek Krise Kristoffersona, psance country hudby, což je samozřejmě z jiného soudku) následovně popisuje textový koncept. Album je v podstatě poctivým a nemilosrdným příběhem o člověku, který si ve svém duchovním životě sáhl až na dno. Rozhodnutí je vždy těžké dělat, když je někdo nestabilní narkoman a navíc obklopený nejrůznějším pokušením. Ve skutečném životě neexistují žádné hollywoodské konce. Jak o tom sám Rainer Nygärd zpívá v Sunrise Avenue: „Udělal jsem to po svém.“ A po svém také u řeky tiše šlapou Diablo do obrovských výšin.

minimum 1, maximum 5

Karel ‘Kajarock‘ Šustík

www.diabloperkele.com


DALŠÍ RECENZE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 649

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *