RockShock

Internetový rockový magazin

SORFEST 2022 přivítá i Ivana Mládka či britské Grade 2

Text: Jiří Olszar

I Slezskoostravský Rock-Fest se v minulých dvou letech potýkal s dobře známými problémy, ovšem pořadatelé nepadli v prachu, nevzdali se a mohli si loni v září odepsat odložené 13. pokračování jako velice vydařené. Všechna opatření už ale vzala zasvé, a tak se mohou všichni příznivci festivalu těšit na tradiční termín 4. 6. 2022, kdy se rozezní nejen metalová a rocková hudba mezi hradbami Slezskoostravského hradu a přilehlé loděnice.

Jak už bylo naznačeno, letošní 14. ročník se neponese jen v duchu rocku a metalu, ale na své si přijdou i příznivci punku či dokonce country. Na festival totiž přijal pozvání nestor české country music, zpěvák, banjista, skladatel, textař, bavič, malíř a humorista IVAN MLÁDEK, který letos v únoru oslavil neuvěřitelných 80 let. Se svým BANJO BANDEM zahraje ty největší hity své kariéry a chybět jistě nebude ani Jožin z bažin, který si pro pražský koncert vybrala i slavná Metallica. Z jihoanglického ostrova Wight pak dorazí oi!/punková parta GRADE 2, která tak dodá festivalu mezinárodní punc. Skupina je na světě od roku 2013 a debutovala už v roce 2014 EP nahrávkou Broken Youth. Zatím poslední oficiální deska Graveyard Island vyšla v roce 2019, ovšem protože se během lockdownu členové kapely doma nudili, nahráli tuto desku ještě doslova v ložnici jen tak akusticky a loni ji vydali pod názvem Graveyard Island Acoustic Sessions. Na festivalu se ale fanoušci dočkají vystoupení pod plnou elektrickou palbou.

Grade 2 se tak připojí k již dříve představeným kapelám, mezi kterými nebude chybět například deathmetalová legenda HYPNOS či žánrově spřízněná smečka INNERSPHERE. Po letech se na festival také vrátí pražští úchyláci HENTAI CORPORATION a pěkně veselo bude i se slovenskou punkovou partou BIJOUTERRIER. Punkově bude naladěna i domácí ostravská legenda DEGRADACE. Brněnští GATE CRASHER to na pódiu také pěkně rozpálí, a protože zrovna kutí něco nového, možná novinkami překvapí i fanoušky na festivalu. Novojičínská powercorová PORTA INFERI také průběžně zásobuje své příznivce novinkami a na sklonku loňského roku potvrdila novým singlem Behind The Wall status jedné z nejlepších metalových kapel u nás.

Tyto kapely se představí na dvou hlavních scénách – Nádvoří Stage a Aréna Stage – přímo v areálu Slezskoostravského hradu. Dále zde nebude chybět jihočeská rocková legenda TLUSTÁ BERTA, která je na světě již více jak 30 let. A po letech na místní scénu opět přihopsá nezkrotný divočák VILÉM ČOK se svou srdeční záležitostí BYPASS. Hrát se bude již tradičně i na nedaleké loděnici na Líheň Stagi, kde se představí úspěšní účastníci soutěže kapel Líheň. Zde vystoupí hardrock/metaloví ERIN, které si mohou fanoušci pamatovat i pod původním názvem Reconquista. Jemně i tvrdě zahrají crossoveroví STARTUP z Brna. Špetku alternativního blues rocku pak naservírují talentovaní DAZED AND CONFUSED a o pořádně špinavý stoner rock se postarají THEM SWITCHEROOS.

Vstup na Líheň Stage bude tradičně zdarma. Vstupenky na hlavní program je možné zakoupit na oficiálních festivalových stránkách www.sorfest.cz a v Hudebním světě za 350 Kč nebo v předprodejní síti Ticketportal (www.ticketportal.cz) za 400 Kč.

Související odkazy:
www.sorfest.cz
www.facebook.com/SlezskoostravskyRockFest
www.facebook.com/events/229493285916992


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 695

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *