RockShock

Internetový rockový magazin

Ville Valo, bývalý frontman HIM, navštíví v únoru příštího roku Prahu

Text: Echopromotion

V únoru příštího roku přivítáme po dlouhých letech zpěváka VILLE VALA, frontmana dnes už rozpadlých HIM, který nám připomene, že finský love metal stále stojí za poslech!

V historii alternativního rocku 21. století je jen málo umělců, kteří by vrhali delší a svéráznější stín než finský průkopník love metalu Ville Valo. Vždyť jeho kapela HIM patřila bez problémů k nejikoničtějším a nejsvéráznějším skupinám tohoto tisíciletí. Jejich hudba, horlivě uctívaná, radostně haněná, ale nemožná k přehlédnutí, zanechala nesmazatelnou stopu v zástupu fanoušků po celém světě. Šarlatová písmena znamenala jeho pekelné veličenstvo. Jejich zakladatel znamenal něco, co se rozkošně vymykalo současnému stavu.

„Doufali jsme jen, že dočasně přesměrujeme tok krve hard rocku z dolních oblastí k srdci,“ vzpomíná Ville Valo, zpěvák, skladatel a hlavní motor HIM. Soudě podle monolitické přítomnosti heartagramu na jakémkoli hudebním účtu tohoto tisíciletí je zřejmé, že se mu to podařilo.

Debutové album VV Neon Noir je naplánováno k vydání na začátek roku 2023; patřící do stejného opuštěného světa plného strastí a rozmarů, jaký kdysi vymyslel a řídil Valo v HIM, přichází VV s dalšími nuancovanými tóny jemného vyzrálého cabernetu.

První vlaštovkou připravovaného alba je singl Loveletting, který je k dispozici na všech digitálních platformách. K singlu byl natočen i videoklip, na který se můžete podívat zde:

Ville dodává: „Z uměleckého hlediska je hlavním rozdílem mezi HIM a VV linka navíc v heartagramu, ale jaká je to znamenitá linka! Jsou to The Mamas And The Papas převlečení za Metalliku na cestě na halloweenskou party ve Studiu 54. A kdo by teď nechtěl být svědkem něčeho takového?“

Další podrobnosti kolem Neon Noir budou včas zveřejněny. Do té doby jsou fanoušci zváni na libovolný počet koncertů VV v rámci jejich turné, které se uskuteční příští rok v Evropě, Velké Británii a Severní Americe. Rozsáhlé turné 2023 samozřejmě začíná ve finských Helsinkách, v březnu dorazí do Velké Británie a v dubnu zamíří do Ameriky.

Valovo tvůrčí dítě, inspirované všemi od Poea po Bukowského a podbarvené zálibou v navoněné sabbathovské ponurosti, vyprodukovalo osm studiových desek, které definovaly jeho éru, a prodalo se jich přes deset milionů kusů; nezapomněl ani na nominaci na Grammy, nespočet obálek časopisů, uznání kritiků a uctívání celé generace. Proto nepřekvapilo, že zpráva o rozlučkovém turné v roce 2017 byla mezi obdivovateli přijata s šokem a nedůvěrou a nekonečnými spekulacemi o tom, co nebo kdo převezme sametový plášť.

„Jakkoli byly pohřební obřady pro HIM zábavné, trvalo mi víc než pár měsíců, než jsem si ve stínu heartagramu olízal rány a vymyslel záminku, jak si znovu zabrnkat a zabroukat. Nakonec jsem se rozhodl dát svému milovanému černému psovi vodítko a místo štěkání na sebe jsme začali společně výt. Tak se zrodil Loveletting,“ doplňuje Ville.

Loveletting, první singl z debutového alba VV Neon Noir, které vyjde začátkem roku 2023, naznačuje, že tato nová pekelná směs světla a stínu není ničím jiným než přelomovým počinem jednoho z nejvýraznějších a nejzajímavějších hlasů moderní hudby. Patří do stejného opuštěného světa plného žalu a rozmarů, jaký kdysi vymyslel a řídil Valo v HIM, ale s nuancovanými tóny jemného stařeného cabernetu.

Ville Valo – 16. 2. 2023 – Praha, Lucerna Music Bar
Cena vstupenek 890 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster, Ticketportal a GoOut od 11. 4. 2022 v 10. hod.

Související odkazy:
www.lnk.to/heartagram
www.facebook.com/theheartagram
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 595

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *