RockShock

Internetový rockový magazin

Krásný ztráty live nabídnou exkluzivní projekt! Ve Všeticích zazní naživo slavná Zelená pošta Pavola Hammela a Mariána Vargy

Text: David Gaydečka

Šestý ročník festivalu Krásný ztráty live, který se uskuteční ve dnech 12.–13. srpna jako vždy na statku v malebných středočeských Všeticích, přichází s exkluzivní programovou položkou. Kromě již dříve oznámených účinkujících, mezi nimiž je samozřejmě garant hudebního line-upu MICHAL PROKOP a jeho FRAMUS FIVE, dále skupiny TATA BOJS, VLTAVA nebo zbrusu nová kapela britského písničkáře JUSTINA LAVASHE, to bude živé provedení jednoho z nejslavnějších alb československé éry Zelená pošta v podání PAVOLA HAMMELA a výkvětu slovenských hudebníků. Aktuální vlna předprodeje limitované edice vstupenek poběží v sítích Ticketportal a GoOut už jen posledních pár dní.

Návštěvníci Krásných ztrát live budou mít jedinečnou příležitost být přítomni živému provedení alba Zelená pošta, které letos slaví padesát let od svého natočení. Většina z deseti skladeb je dílem autorské dvojice skladatele Mariána Vargy a textaře Kamila Peteraje. Autorem textu nejslavnější písně z alba Smutná ranná električka byl pak slovenský básník Miroslav Válek. Na album skladatelsky samozřejmě přispěl i zpěvák Pavol Hammel. Album v roce 1972 produkoval baskytarista Fedor Frešo, základem doprovodné skupiny byla sestava Vargova bandu Collegium Musicum, zvláštním hostem ve dvou písních (Smutná ranná električka, Slnečnice) byl český kytarista Radim Hladík.

Z tohoto výčtu je patrné, že v původní sestavě nahrávku už neuslyšíme, Marián Varga, Fedor Frešo ani Radim Hladík už nejsou mezi námi. Pavol Hammel k padesátinám Zelené pošty ale přichází se skvěle obsazenou skupinou, ve které bude hrát František Griglák (kytara), Fedor Frešo jr. (baskytara), Vladislav Šarišský (hammond), Peter Preložník (klávesy) a Martin Valihora (bicí). Vystoupení na Krásných ztrátách live bude jednou ze skutečně velmi mála možností tento časově omezený výroční projekt slyšet v České republice naživo.

Mimochodem není bez zajímavosti, že zmíněné Framus Five Michala Prokopa pojí s Hammelovými Prúdy účast na 1. československém beatovém festivalu, jehož již 55. výročí si letos připomínáme.

Festival Krásný ztráty live si získal u návštěvníků popularitu nejen originálním programem, ale také dokonalým servisem a komfortem pro každého hudebního fanouška. Také letos nabízejí pořadatelé kromě klasického kempu bydlení přímo na statku v jeho exkluzivních ubytovacích kapacitách a připravují i další nové formy nadstandardního ubytování.

Související odkazy:
Ticketportal – www.bit.ly/3FjDkCI
GoOut – www.bit.ly/3svRo9p
Web – www.krasnyztratyvsetice.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 600

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *