RockShock

Internetový rockový magazin

Aleš Brichta – Vánocům už odzvonilo, ať žijí Rockové Velikonoce!

Text: Eva Houšková

V minulých dvou letech covid zlověstně míchal kartami, a tak musela být tradiční akce Rockové Vánoce na Barče několikrát přesunuta a zrušena. Nevyšlo to ani vloni, ale teď už se snad konečně zablýsklo na lepší časy – když ne Vánoce, budou aspoň Rockové Velikonoce! Ono je nakonec vlastně jedno, k jaké příležitosti se tu kapely a fanoušci sejdou, hlavně že si to budou moct všichni konečně pořádně užít.

Každoroční rockový mejdan ALEŠE BRICHTY se uskuteční na Zelený čtvrtek 14. dubna 2022 klasicky na Barče, tedy v pražském Kulturním domě barikádníků. Rockové Velikonoce na Barče budou mítletos na programu nefalšovanou klasiku; kromě ALEŠ BRICHTA PROJECT tu vystoupí MILOŠ ʻDODOʻ DOLEŽAL, LIMETALL a KRYPTOR. A protože je druhý den svátek a čtyři dny volna před námi, lepší termín si jen těžko přát.

A co tedy můžete čekat? Legendární kytarista a zpěvák Miloš ʻDodoʻ Doležal zahraje speciální set, ve kterém představí nejen průřez svojí dlouholetou kariérou, ale dojde i na materiál z jeho zbrusu nového úspěšného dvojalba 1986–1991 Revisited Vitacit Part 1, které vyšlo vloni koncem července a logicky obsahuje vybrané pecky Vitacitu, znovu nahrané v Milošově studiu Hacienda, byť už s jinými než původními členy této kapely.

Další legendou české metalové historie je bezesporu Kryptor. Kapela vznikla už v roce 1987 a po prvních vystoupeních v polních podmínkách konce bývalého režimu se propracovala k velmi úspěšným koncertům v tehdejších pražských a středočeských sálech, z nichž k nejdůležitějším patřily akce právě na legendární Barče. Sem se nyní kapela vrací, a navíc letos slaví 35 let od svého založení. A i když jim poslední řadová deska vyšla už více než před dvaceti lety (když nepočítáme výběrovku Best Of Fuck Off!!!), o to intenzivněji se teď věnují živému hraní – a rozhodně mají z čeho brát.

Kapela Limetall, která vznikla v roce 2015 po odchodu čtyř původních členů z Citronu, si dokázala velice rychle vydobýt a udržet místo na naší rockové scéně. Limetall tvoří kytaristé Jarda Bartoň, Jura Šperl, baskytarista Vašek Vlasák, zpěvák Fany Michalík a bubeník Vojta Sedlák a vy se budete na Barče moct na vlastní oči a uši přesvědčit, kam se tahle velmi oblíbená kapela dokázala posunout od svého vystoupení na Rockových Vánocích v roce 2019. Tehdy také vyšlo jejich zatím poslední album Znamení.

Celý velikonoční mejdan klasicky uzavře Aleš Brichta se svým AB Projectem. Můžete se těšit na jeho nejznámější hity, ale určitě nebudou chybět ani slavné skladby z éry Arakainu, které duněly Barčou už před více než třiceti lety. Sám Aleš se k tomu na Facebooku vyjádřil slovy: „Tak se těším na Rockové Velikonoce na Barče. V téhle sestavě (kapel) se už asi moc nepotkáme a věřím, že si to jak účinkující, tak návštěvníci parádně užijí. Že bych si zazpíval Metalománii?“ Nechme se tedy překvapit.

Ostatně dalším překvapením by měl být kvůli covidu také přesunutý křest knihy Aleš Brichta: Ztráty a nálezy, která vyšla vloni v listopadu. Kmotrů se sejde hned několik; kromě Ferdy Kutnera, spoluvydavatele knihy z pořádající agentury RedMag, účast přislíbili i někteří muzikanti, kteří měli v historii s Alešem, respektive Arakainem, hodně co do činění – bubeník Mirek Nedvěd, kytaristé Marek Podskalský a Ruda Rožďalovský –, nebo také Alešův dlouholetý kamarád Honza Perner. Doufejme tedy, že všechno klapne, jak má, a velikonoční večírek proběhne se vší parádou.

Rockové Velikonoce na Barče – 14. 4. 2022 od 17.30 hod.

Původně zakoupené ʻvánočníʻ vstupenky zůstávají v platnosti i na velikonoční termín, ostatní si je mohou pořídit zde:
www.ticketportal.cz/event/rockove-velikonoce
www.kdbarikadniku.cz/predprodej-vstupenek

Související odkazy:
www.brichta.cz
www.limetall.cz
www.facebook.com/Miloš-Dodo-Doležal-Fan-Club-665202766825721
www.kryptor.us


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 663

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *