RockShock

Internetový rockový magazin

Benefice pro Ukrajinu – Kapely z Česka a Německa pomáhají v plzeňské Papírně 9. 4.

Text: Jiří Návrat

V sobotu 9. 4. se v plzeňské Papírně uskuteční speciální Benefice pro Ukrajinu pořádaná spolkem CONEXIS, z. s. Na této charitativní akci vystoupí celkem 6 kapel z alternativní hudební scény a polovina z nich přijede až z Německa. Benefice začne v 17.00 hod. a vybrané vstupné půjde celé na konto Paměti národa zřízené pro pomoc Ukrajině.

Pořadatelům z CONEXIS, z. s., kteří v časech míru pořádají oblíbený Pilsen Busking Fest, není jedno, co se na Ukrajině děje. Proto se rozhodli pomoct tím, co umí nejlépe, a 9. 4. uspořádají Benefici pro Ukrajinu v plzeňském kulturním centru Papírna. Ještě před měsícem plánovali společně se spřátelenou skupinou pořadatelů, nazývajících se Místní Borci, jarní edici Místního Fesťáku, který by se díky zájmu tří kapel z Německa zahrát si v Plzni nesl v česko-německých barvách. Do toho jim však Putin hodil hodně jemně řečeno ‘vidle‘, tudíž celou akci ‘museli‘ obléci do barev modro-žlutých, a svojí troškou tak přispět k podpoře napadené Ukrajiny.

„Kromě kapel, které se vzdají části svých honorářů, by akce v takovém rozsahu nemohla proběhnout bez finanční podpory z Česko-německého fondu budoucnosti a města Plzně, kterým tímto moc děkujeme,“ dodal zástupce pořadatelů Jan Šinko z CONEXIS, z. s.

Vybrané peníze ze vstupného budou odeslány na konto Paměti národa zřízené pro pomoc Ukrajině a pořadatelé doufají, že podobnou akci už nikdy nebudou muset pořádat. Na akci zahrají indie/post-hardcoroví OAKHANDS, stoner pekelníci s novou deskou ACID ROW, psychedeličtí SPACE SHUTTLE, emo/hardcoroví AUTUMN KIDS a dvojka žánrově těžce zařaditelných a více či méně nových kapel HUBNUTÍ ŘÍZENÉ POČÍTAČEM a VŠETULY{SFINX}.

Kdy – 9. 4. 2022 od 17.00 hod.
Kde – Papírna, Plzeň – multipatro
Vstupné – Od 150 Kč do nekonečna (doporučené 300 Kč)

Všichni ukrajinští občané mají samozřejmě vstupné zdarma!

Program:
17.00 – všetuly{sfinx}
18.00 – Hubnutí řízené počítačem
19.30 – Autumn Kids (DE)
20.30 – Space Shuttle (DE)
22.00 – Acid Row
23.30 – Oakhands (DE)

FB událost – www.facebook.com/events/1611800575860539


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 576

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *