RockShock

Internetový rockový magazin

Deathmetaloví Grace vstávají z hrobu! V dubnu představí své nové EP

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Hranická deathmetalová smečka GRACE je na světě už hezkou řádku let. Své základy položila už v roce 1995 a průběžně fungovala s menšími pauzami až do roku 2016, kdy se na poměrně dlouhou dobu uložila k ledu. Stalo se tak krátce po přípravách nového alba k dvacátému výročí kapely. Z tohoto období nakonec vzešlo jen promo CD The Bullets Are Mine.

Pětileté pauzírování ale vzalo loni v říjnu zasvé a Grace ohlásili návrat na scénu. V sestavě, kterou dnes tvoří dva kapelní pilíře baskytarista Roman Křenek a bubeník Patrik ‘Daffy‘ Nejedlý, nový zpěvák Jarda Kučera a navrátivší se původní kytarista Petr Kučera, začali pracovat na novém materiálu, který pilovali až do letošního února. S ním se pak uzavřeli do svého oblíbeného, a dá se říci přímo téměř domovského, bzeneckého studia Shaark, kde vzniklo i několik předchozích nahrávek.

V poměrně krátké době tak připravili a natočili celkem pět nových songů, které se už během dubna tohoto roku objeví na zbrusu novém EP Grace In The Grave. Příznivci kapely se nemusejí obávat žádného experimentování a mohou se připravit na tradiční deathmetalový výplach mozku, na který jsou zvyklí. Chybět nebude samozřejmě ani typická severská syrovost, která kapelu provází už od samotného vzniku, a také určitá dávka recese, která Grace rovněž není cizí. K tomu budou samozřejmě přimíchány další ingredience jako zkušenosti a patřičně smrtící zvuk ze studia Shaark.

Podle pranostik vylézají v dubnu z děr hadi a štíři, ale nově k nim přibudou i Grace, kteří vylezou přímo z hrobu. Těšte se na tuhle deathovou smršť z Hranic!

Jako ochutnávku si už nyní můžete dopřát skladbu Never Turn Back, která je k poslechu na kapelním Bandzone profilu.

Tracklist EP:
1. Suffering
2. Never Turn Back
3. Fly
4. Pain
5. Grace In The Grave

Související odkazy:
www.bandzone.cz/grace
www.facebook.com/grace.death.metal


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 609

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *