RockShock

Internetový rockový magazin

Metaloví V.P.O.ho vydávají debutové album Boj

Text: Jiří Olszar
Foto: Pavel Novák

Pro někoho je život boj, někdo je naopak v pohodě – nebo přímo V.P.O.HO. A přesně tohle – být v pohodě – je filozofie západočeské heavymetalové party stejného názvu, která právě v těchto dnech vypustila do světa svou debutovou novinku Boj. Skupina na ni čekala poměrně dlouho, a to od roku 2008, kam datuje svůj oficiální vznik.

V.P.O.ho vyplnili čekání na debut demo nahrávkou Jsme V.P.O.ho vydanou v roce 2016 a letošním digitálně vydaným singlem Svědomí, který avizoval právě vydanou desku Boj. Ta vyšla přesně 1. prosince 2021 a obsahuje celkem 8 autorských skladeb plných klasicky řízného heavy metalu. O zvukovou podobu alba se postaral známý zvukový mistr a producent Honza Kapák (ex-Avenger, ex-Master’s Hammer, Bohemyst, Radiolokátor ad.) ve vyhlášeném studiu Hellsound. Grafickou stránku má pak na svědomí zpěvák a grafik Radek Popel (Bohemyst, After Rain, Dark Angels, ex-Motorband ad.).

obal alba

Jak už bylo uvedeno, skupina V.P.O.ho je na světě od roku 2008 a její první nesmělé hudební kroky směřovaly k oprašování klasického repertoáru kapely Vitacit, jejíž album Vzhůru přes oceán je ve zkratce obsaženo i v samotném názvu skupiny. Ostatně s bývalým frontmanem Vitacitu Milošem ‘Dodo‘ Doležalem se setkali v jeho studiu Hacienda při nahrávání dema Jsme V.P.O.ho. A jak je z právě vydaného alba patrné, hudba Vitacitu není kapele cizí ani v dnešní době a pozorný posluchač si zde jisté paralely určitě najde.

V.P.O.ho chtěli přijít se svým debutem mnohem dříve, ale muzikanti míní, a covid mění. To ovšem mělo na druhé straně i tu výhodu, že se kapela mohla více soustředit na vypilování detailů a využití dalších nových nápadů, což se na nahrávce projevilo nejen precizním zvukem, ale i celkovou propracovaností jednotlivých songů a vyzrálejším hráčským projevem.

A protože se blíží Vánoce, zkuste udělat radost sobě nebo někomu blízkému a nadělte si tuhle poctivě ukovanou desku. Vychází v nákladu 500 ks, tak neváhejte, ať se na vás dostane! V poslední době to vře na všech frontách, ale jestli opravdu chcete Boj, dejte si tenhle bezva počin a buďte V.P.O.ho!

Související odkazy:
www.bandzone.cz/vpoho
www.facebook.com/V.P.O.ho
www.vpoho.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 795

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *