RockShock

Internetový rockový magazin

Avenged Sevenfold zavítají po osmi letech do Prahy

Text: Jiří Olszar

Příští rok to bude již osm let, kdy se v Praze na Výstavišti naposledy představila americká metalová ikona AVENGED SEVENFOLD. Tehdy zde skupina vystoupila například s Limp Bizkit nebo Robem Zombiem v rámci Aerodrome Festivalu. Příští rok, konkrétně tedy 21. června 2022, zavítají do pražské O2 areny již v rámci svého samostatného turné.

Avenged Sevenfold vznikli v roce 1999, a jsou tak již velice zkušenou a po celém světě nesmírně populární kapelou. Během více jak dvaceti let toho zažili opravdu hodně. Skvělé koncerty, výborné recenze na svá povedená alba včetně vynikajících prodejních čísel, vítězství či nominace v různých hudebních cenách, ale i smutné okamžiky. Tím nejsmutnějším bylo nečekané úmrtí bubeníka Jimmiho ‘The Rev‘ Sullivana na sklonku roku 2009. Skupina na něj zavzpomínala ve videoklipu So Far Away, který je s 270 miliony zhlédnutí nejúspěšnějším kapelním video počinem na YouTube.

Nejen kvůli této smutné události se skupina během let poněkud proměnila. Pražští fanoušci tak uvidí na pódiu jak dva původní členy – zpěváka M. Shadowse a kytaristu Zackyho Vengeance –, ale také o něco služebně mladší spoluhráče – Synystera Gatese (kytara), Johnnyho Christa (baskytara) a zkušeného Brookse Wackermana (bicí), který je v kapele teprve od roku 2015, ale spolupracoval například s Bad Religion, Suicidal Tendencies nebo Infectious Grooves.

Na kontě mají celkem sedm studiových alb a na tom osmém právě pracují. Album Nightmare z roku 2010, na kterém ještě spolupracoval bubeník ‘The Rev‘ a dokonce tři dny před svou smrtí napsal úplně poslední song pro tuto desku s názvem Fiction, se vůbec poprvé v historii vyšplhalo v některých zemích na první příčky albových hitparád. Ještě lépe si ale počínalo hned následující album Hail To The King z roku 2013. Co se týče prodeje alb, tím nejúspěšnějším se pak stala nahrávka City Of Evil (2005) s 1,5 milionu prodaných nosičů.

Skupina vydávala v minulosti alba s dvou- až tříletou pravidelností, ale od vydání posledního alba The Stage už uběhlo pět let, a tak je více než zřejmé, že na nové nahrávce si dávají opravdu záležet, a to i s přihlédnutím k tomu, že na tvorbu nového materiálu měli díky momentální situaci více času než kdy jindy. Uvidíme tedy, čím nás v Praze překvapí. Chybět by ale neměly zásadní hity jako zmiňovaná So Far Away, The Stages, Nightmare, Hail The King, Afterlife ad.

Vstupenky na pražský koncert jsou k zakoupení v sítích Ticketmaster a Ticketportal:
www.ticketmaster.cz/event/avenged-sevenfold-vstupenky/41351
www.ticketportal.cz/event/AVENGED-SEVENFOLD

Související odkazy:
www.avengedsevenfold.com
www.facebook.com/AvengedSevenfold
www.youtube.com/c/avengedsevenfold
www.instagram.com/avengedsevenfold
www.twitter.com/TheOfficialA7X


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 666

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *