RockShock

Internetový rockový magazin

Trny & žiletky představují formou lyric videa druhý singl z připravovaného alba

Text: Jiří Olszar
Foto: Michal Šteflovič

TRNY & ŽILETKY, nekoncertní projekt zpěváka a frontmana DARK GAMBALLE Jiřího ‘Deseda‘ Sedláčka, představil v minulých dnech nový singl Nekonečný, který bude součástí připravovaného nového alba Třetí hlas. Ten skupina nejprve představila jen v audio podobě, minulý týden jej ale uvedla na YouTube i jako lyric video.

O jeho zpracování se postaral samotný Jiří ‘Desed‘ Sedláček. Ten využil ‘dobu temna‘ nejen k nové tvorbě, ale také k tomu, aby se naučil i něco nového; i když pokus o lyric video už na kontě má se svou domovskou kapelou Dark Gamballe a skladbou Taxi City. Někdo mohl během lockdownu postavit zeď, jiný třeba upéct chleba, ‘Desed‘ se ale ponořil do tajů stříhání videa.

A ponořil se do toho dost hluboce a temně, takže černobíle abstraktní fotografie, které pořídil Michal Štefkovič, spolu s mihotajícím se textem dokonale vykreslují náladu samotné skladby i textu. Příběhová linka je svým způsobem dosti ponurá a smutná. To, co se nám totiž v životě děje, nemáme vůbec ve své moci. Možná to trochu apeluje i na dnešní zvláštní dobu. Vše je nezvratně nalinkované osudem a jen stěží s tím můžeme něco udělat.

Určitě se ponořte do hudby i obrazu všemi svými smysly a vnímejte ji velice pozorně. Jiná cesta k Trnům a žiletkám totiž zatím nevede, protože kapela není vůbec koncertně aktivní. Udělejte si ale tímto hudebním předkrmem chuť na hlavní menu, které bude představovat nová deska Třetí hlas.

Související odkazy:
www.trnyaziletky.cz
www.bandzone.cz/trnyaziletky
www.facebook.com/trnyaziletky
www.instagram.com/trnyaziletky


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 574

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *