RockShock

Internetový rockový magazin

Anteater – I holky umí pořádně zakřičet

Text: Anteater
Foto: Michal Havlíček

Mladá pražská kapela ANTEATER vznikla teprve v roce 2018 ve tříčlenném složení, přičemž charismatickou zpěvačku a baskytaristku Andy doplňují kytarista Jindra a bubeník Hanzi. Od prvního koncertu se stali malou senzací, jmenujme i jejich úspěchy v hudebních soutěžích: Múza – 1. místo, Strahov Open Air Band Contest – 1. místo, finále soutěže Planetrox. To vše za pouhý jeden rok.

Nyní se rozhodli pro další zásadní posun a pro své aktuální EP oslovili producenta Thoma Frödeho (Imodium). „Znali jsme Thomovy projekty i jeho práci a přišlo nám, že je to ten správný člověk. Jak pro naši kapelu, tak pro posun kousek dál v elektronice, kterou jsme chtěli do v podstatě typické kytarovky zakomponovat,“ říká bubeník Hanzi.

Výsledek své spolupráce zaznamenali v legendárním pražském Golden HIVE Studios, vzniklo tak třípísňové EP Other Worlds. „Chtěli jsme na studiové nahrávce dosáhnout dravosti a špinavějšího soundu. Zároveň jsme do nahrávky chtěli dostat energii z našich koncertů. Volba padla na Golden HIVE a Amáka, protože se podílel na deskách, které nám jsou zvukově i stylově poměrně blízké,“ dodává Jindra.

„Texty pojednávají většinou o momentálním rozpoložení, soubojích, které vedeme nejen s ostatními, ale především sami se sebou. Často je to ohlédnutí za nějakou špatnou zkušeností, která nás nějakým způsobem změnila a posunula v životě dál. Píšu texty tak, aby se v nich dokázal najít každý,“ zmiňuje zpěvačka Andy.

První singl, a tedy i videoklip v režii Michala Havlíčka, vznikl k písni I Can Save You. Celé EP pak kapela symbolicky pokřtí v pražském klubu Rock Café 15. října 2021, kde odehraje set společně s DIRTY BLONDES.

Další koncerty:
01. 10. – Vrhaveč u Klatov – Anteater + TÖRR
02. 10. – Klatovy, klub Falcon – Anteater + ACID ROW, MADHOUSE EXPRESS
15. 10. – Praha, Rock Café – Anteater (křest EP) + Dirty Blondes
16. 10. – Děčín – Anteater + THE.SWITCH
22. 10. – Plzeň, Bar u Kylla – Anteater + WHAT’S IN THE BOX, BEACH BUM

Další termíny koncertů s The.Switch se upřesňují. Průběžně aktualizované koncerty najdete na webu www.anteaterofficial.com/shows.

EP Other Worlds (2021):
Spotify – www.spoti.fi/2W6I4ei
Apple Music – www.apple.co/3lQkfAg
Bandzone – www.bandzone.cz/anteater

Související odkazy:
www.anteaterofficial.com
www.facebook.com/Anteaterofficial
www.instagram.com/anteaterofficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 653

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *