RockShock

Internetový rockový magazin

landless vydávajú svoj prvý plnohodnotný album Mirrors

Text: landless
Foto: archív skupiny

Žilinská kapela LANDLESS 10. septembra 2021 vydala svoj prvý album, ktorý nesie názov Mirrors. Na albumu sa nachádza 9 piesní, pričom kapela počas prebiehajúceho roka vydala 4 z nich ako singel (skladby Nobody, Borrowed Time, Waves a Revive) spolu s videoklipmi. Súčasne spolu s albumom landless pustili do sveta 5. videoklip ku skladbe Heavy, ktorý sa natáčal v priestoroch neogotického kaštieľa v Galante.

Kapela od svojho posledného EP Moonflower (2019) zmenila svoj zvuk, kľúčovými sa pre nich stali atmosférickosť a melodická rozmanitosť. Na svoje ‘corové‘ korene však pri tvorbe nahrávky nezanevreli. Kapela celkovo hodnotí svoju novinku ako žánrovo pestrú.

„Počas tohto šialeného, takmer dvojročného obdobia sme sa s chalanmi snažili napísať a nahrať album, ktorý by bol dospelejší a ktorý by reflektoval naše pocity a názory, ale rovnako aj život každého z nás. Pri písaní skladieb sme sa zamerali najmä na emocionálnu dynamickosť a diverzitu. Chceme, aby sa v našich textoch a hudbe našiel takmer každý,“ hovorí o novinke spevák a frontman kapely Laci Mikoláš.

Na nahrávke sa nachádzajú dve ‘hosťovačky‘ – v skladbe Revive je to Jay Kučera, spevák známych pražských Skywalker, a v skladbe Falling Apart zahosťoval Martin Čupka, spevák česko-slovenskej kapely John Wolfhooker.

Kapela album Mirrors začala nahrávať postupne ešte počas roku 2020 v štúdiu u bubeníka už spomínanej českej kapely Skywalker Damiána Kučeru, niektoré gitarové party boli nahrané u slovenského gitaristu Braňa Bajáka v Žiline. O finálny zvuk, a teda o mix a master nahrávky, sa postaral švéd Ludvig Ottosson zo Silver Sun Studios.

landless je slovenská štvorčlenná kapela fungujúca od roku 2014. Počas svojho pôsobenia doposiaľ vydala dve EP – Bluemist a Moonflower v roku 2019.

Súvisiace odkazy:
Facebook – www.facebook.com/landlessband
Instagram – www.instagram.com/landlessband
Spotify – www.open.spotify.com/artist/75E6HgbRInQyFuC5rCFYQa
Merchandise – www.landlessmerch.bigcartel.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 645

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *