RockShock

Internetový rockový magazin

Na Šumperských Pomněnkách zahrají držitelé Porty

Text: DK Šumperk

Příznivci country, trampské a bluegrassové muziky se v červenci setkají na tradičním festivalu Šumperské Pomněnky, který se letos poprvé uskuteční pod širým nebem v krásných prostorách historického Pavlínina dvora.

Při přípravě programu letošního 14. ročníku festivalu, který je pořádán také jako vzpomínka na hudebníka a skladatele Milana Žourka, se myslelo na regionální kapely, protože situace v kultuře nebyla za poslední rok a půl vůbec jednoduchá. Jejich příznivci i přátelé určitě tuto skutečnost uvítají a 9. července je přijdou podpořit a společně si zazpívat oblíbené písně.

V úvodu se můžeme těšit na olomouckou partu ALIBABA, která je vítězem Porty a Mohelnického dostavníku. Následně se publiku představí talentované dívčí vokální seskupení VOHUBA, které vzápětí na pódiu vystřídá country kapela MICASH.

„Pozvání na festival přijala i legendární BG NOVA. Za celou dobu jejího působení od roku 1974 se v ní vystřídala celá řada výborných muzikantů, je dvojnásobným vítězem festivalu Porta a zaznamenala hodně úspěchů na různých zahraničních festivalech,“ uvedla produkční Michaela Horáková.

Na závěr festivalu pak zahraje oblíbená šumperská kapela HOLÁTKA. Celý program Šumperských Pomněnek začíná v pátek 9. července v Pavlínině dvoře od sedmi hodin večer. Vstupné je v předprodeji 250 korun a v den akce podraží lístky o padesát korun. Více informací a rezervace lístků najdete na www.dksumperk.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 341

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *