RockShock

Internetový rockový magazin

Čeští hudebníci z Chinaski, Mydy nebo Vanua2 budou v Praze skládat s producenty Tileyard Music

Text: BrainZone Promotion
Foto: Petr ‘Tibi‘ Tibitanzl

Tileyard Music mají na svém kontě hity pro Sigala, Ellu Eyre, Kygo, Chainsmokers a mnoho dalších. Teď si vezmou do parády české kapely CHINASKI, O5 A RADEČEK nebo tuzemské umělce jako ŽOFII DAŘBUJÁNOVOU z Mydy, MARCELLA, YANNICKA TEVIHO z Vanua2 či AIKO. V Praze 16. června začíná BZ Songwriting Camp.

Za anglickým slovem se skrývá setkání kreativních a inspirativních skladatelů, textařů a producentů, při kterém dostanou všichni zúčastnění možnost společně tvořit písničky a sdílet své zkušenosti. Třídenní maraton songwriting sessions s renomovanými producenty i virtuálními workshopy vyvrcholí 19. června koncerty Talent Stage, organizovanými labelem BrainZone v Riegrových sadech, kde od 15.00 hodin vystoupí BOOKIE BAKER, PETER ARISTONE, ADOVANY či zmiňovaní Aiko a Marcell. Do akce se mohou zapojit i další čeští autoři formou webinářů.

BZ Songwriting Camp potrvá od 16. do 18. června v pěti improvizovaných studiích v Bandzone zkušebnách. Mezi zúčastněnými budou například Michal Malátný, František Táborský, Jan Steinsdörfer, Lukáš Pavlík z Chinaski, Žofie Dařbujánová z Mydy, Marcell, Yannick Tevi z Vanua2, Aiko, Kaia Brown nebo kapely Like-it a O5 a Radeček.

Určitě si všichni hudební fanoušci pamatují dobu, kdy tuzemské kapely začaly masově spolupracovat se zahraničními hudebními producenty. Díky jejich zkušenostem chtěly posunout svoji muziku nebo se dostat za hranice Česka. S odstupem času vidíme, že důležitější než producent je často dobrá písnička. A právě proto se v BrainZone snažíme být průkopníky v zahraničí tolik oblíbených Songwriting Campů, a českým kapelám tak umožnit skládat s první ligou v oboru,“ říká šéf českého labelu BrainZone Ladislav Vajdička.

Sám připomíná, že Songwriting Campy, kterých se kapely labelu BrainZone účastnily po světě v minulosti, přinesly několik hitů, které bodovaly v českých rádiích na předních příčkách IFPI. Namátkou skladba Chinaski Venku je na nule. Songwriting Camp byl pro nás skvělou zkušeností,“ vzpomíná Michal Malátný z Chinaski na skládání v Londýně. „Letěli jsme tam bez jakýchkoliv očekávání. Po příletu na nás čekal ve studiu kluk, kterému jsem zahrál pár akordů nového nápadu. A on na to: ‚Hele, co kdyby tohle byl refrén?‘ A za dva dny jsme nahodili písničku a bylo to tak dobré, že jsme tam za měsíc jeli znovu a udělali další skladby. Rozhodně to bylo strašně inspirující dělat s novými lidmi. Každý má jiný přístup a to je dobré, aby člověk nezapadl do stereotypu, který nám u nás hrozil,“ doplňuje zpěvák.

Prvního BZ Songwriting Campu se účastní přední evropští a zámořští skladatelé. „Jsou mezi nimi autoři z prestižní londýnské stáje songwriterů Tileyard Music, jako například duo Courtney & Taka alias ARH, umělkyně a písničkářka Tiggi Hawke, Brit Alex Davies nebo známý americký autor Carmen Rizzo, který má na svém kontě spolupráci se Sealem, Coldplay, Alanis Morissette, Dido a jeho hudba zdobí seriály jako CSI Miami a True Blood,“ říká ředitelka BrainZone Sync & Publishing Marie Zhořová.

Letošní ročník navíc nabídne o den dřív, 15. června, i unikátní příležitost pro nové umělce zajímající se o to, jak dostat vlastní skladbu do filmu či reklam. Zúčastnit se mohou poslechových sessions se zahraničními hudebními supervizory nebo budou moci využít exkluzivní nabídky webinářů, ale i panely pro skladatele hudby pro film, reklamu nebo počítačové hry.

Vstupenka na každý vybraný webinář přijde na 99 korun nebo lze pořídit za 449 korun vstupenku na celý program a možnost zpětně zhlédnout jeho záznam. Kreativní lidé z oboru na nich poradí, jak vymáčknout víc ze své hudby a proniknout s ní do TV, filmu nebo reklamy,“ doplňuje Zhořová.

Více informací zájemci najdou na webu www.brainzonesyncpub.com.

Zkušebny Bandzone během BZ Songwriting Campu vybaví Kytary.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 367

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *